U KBC Kosovska Mitrovica stigao kamion sa lekovima iz centralne Srbije

09.11.2023

23:43

0

U šleperu koji je večeras stigao u KBC Kosovska Mitrovica su antibiotici, analgetici i drugi medikamenti neophodni za lečenje pacijenata

U KBC Kosovska Mitrovica stigao kamion sa lekovima iz centralne Srbije
Copyright Printscreen/Kosovonline

Večeras oko 22 sata u KBC Kosovska Mitrovica stigao je novi šleper koji je natovaren neophodnim lekovima koji su za srpske zdravstvene ustanove na Kosovu i Metohiji upućeni iz centralne Srbije.

Prethodno u ovu zdravstvenu ustanovu stigao je šleper koji je prevozio infuzione rastvore neophodne za izvođenje operacija.

U šleperu koji je večeras stigao u KBC Kosovska Mitrovica su antibiotici, analgetici i drugi medikamenti neophodni za lečenje pacijenata.

Prethodno, šleper sa medicinskim preparatima večeras je stigao u KBC u Gračanici.

Ovo je prva isporuka lekova srpskim bolnicama na KiM posle dvogodišnje blokade Prištine.

Prvi kamion sa lekovima i medicinskim materijalom stigao je danas po podne u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, nakon što je pre nedelju dana poslat iz centralne Srbije, rekao je Tanjugu direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

Elek je naveo da je kamion stigao oko 17 časova, kao i da je reč o prvoj pošiljci iz centralne Srbije, posle dve godine i tri meseca, koju su odobrili organi privremenih prištinskih vlasti.

Tri šlepera su u petak veče stigla na Kosovu i Metohiju. Prvobitno su poslati na Carinski terminal u Prištini, a danas su stigli u Kosovsku Mitrovicu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike