Au, kakav autogol: Lutovac u pokušaju da napadne vlast, nehotice teško optužio sopstvenu koaliciju! (FOTO)

09.11.2023

15:41

0

Ne samo da nema smisla za humor, već je potpuno izgubio osećaj i smisao za bilo kakvu realnost

Au, kakav autogol: Lutovac u pokušaju da napadne vlast, nehotice teško optužio sopstvenu koaliciju! (FOTO)
Zoran Lutovac - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac oglasio se na jednoj opozicionoj televiziji o zbilja zanimljivom fenomenu na srpskom političkom nebu - fenomenu preletača. Svoja zapažanja preneo je i na platformi X. 

Neupućen čovek bi na osnovu Lutovčevih reči pomislio da je reč o jednom od lidera u koaliciji časnih i nepotkupljivih ljudi u kojoj nema preletača. Ali, avaj, ako izanaliziramo sastav te koalicije, doći ćemo do zaključka da je Lutovac zapravo prozvao samog sebe i svoje koalicione partnere. 

- 1. Nemamo političku kulturu u kojoj je nedopustivo preletanje iz stranke u stranku - u kojoj bi javno mnjenje kaznilo i stranku i preletača koji bi to učinili

2. nemamo ni sistemske mehanizme za to 

3. jedino što imamo je da biramo časne i nepotkupljive ljude - napisao je Zoran Lutovac, a jedina reakcija na ovo može biti komentar - da nije tužno, bilo bi smešno.

 

 

A u Lutovčevoj koaliciji - sve sami preletači

Marinika Tepić, koja je lider koalicije kojoj pripada i Lutovac je najpoznatija srpska preletačica, koja je zasad drži rekord i menjala je više puta stranke nego prezime. Za sve ove godine bila je, između ostalog, i kod Čanka, Živkovića, Jankovića, Đilasa...

Drugi lider ove koalicije, Miroslav Aleksić, je od G17  plus jurišnika,  preko pulena Vuka Jeremića stigao do toga da formira svoju stranku.

Vladimir Obradović, Đilasov kandidat za gradonačelnika Beograda bio je i u DSS-u i u SNP-u Nenada Popovića.

Da li pod časnim i nepotkupljivim ljudima Lutovac možda misli  na Boru Novakovića, poznatog po ,,poštenom'' vođenju Novog Sada dok je bio g(k)radonačelnik? Da ne govorimo što bi zbog afere Solun da ima imalo časti, Novaković ako je već na slobodi, trebalo da s epokrije ušima i da se nikada više ne bavi politikom, jer je time zauvek izgubio bilo kakav kredibilitet da govori o bilo čemu.  

Na kraju nam ostaje nada da se Lutovac, ukoliko ovim nije kritikovao svoje koalicione partnere, nego neke druge, samo šalio i da je bar zadržao smisao za humor. Znajući ga, reklo bi se da je ta nada uzaludna i da ne samo da nema smisla za humor, već je potpuno izgubio osećaj i smisao za bilo kakvu realnost. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike