Orlić: Zdravko Ponoš moljakao da dobije hrvatsku domovnicu

06.11.2023

18:46

0

Orlić podseća da je Srbija svoju ocenu dala na izborima

Orlić: Zdravko Ponoš moljakao da dobije hrvatsku domovnicu
Vladimir Orlić - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Vladimir Orlić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, podseća kako je Zdravko Ponoš "moljakao da dobije hrvatsku domovnicu, a daje sebi za pravo da komentariše srpsko državljanstvo porodice Aleksandra Vučića".

- Kad NATO redov Zdravko Ponoš, hrvatski domoljub po ličnom opredeljenju i konvertit po karakteru uzima u usta porodicu Aleksandra Vučića i daje sebi za pravo da komentariše njihovo srpsko državljanstvo, to dođe kao čist primer – najteže janjičarske hipokrizije. 'Srbin' Hamza priča Obiliću šta je srpstvo? Taman tako - poručuje Orlić i dodaje:

- Jer nije Aleksandar Vučić, niti bilo ko njegov, moljakao da dobije hrvatsku domovnicu - to je uradio Zdravko Ponoš. Sad se poziva na 'đeda Stevana i Sremski front' dok pokušava da uvredi tuđe pretke, samo: da li je na đeda mislio i u trenutku kad je kao pravi dragovoljac tražio da dobije dokumenta sa šahovnicom? Teško. Da jeste, upoznao bi stid – na vreme. Ovako, ostaje tek primer: moralne bede i ljigavosti, koja je uspela da nadmaši čak i onu narodnu o 'veri za večeru', da je pretvori u 'službu za služenje', 'Knin za kunu' i 'srpstvo za letovanje".

Orlić dalje navodi:

- Ne, takav ne zaslužuje ni da mu se vrati istom merom, da ga nazovu 'mukicom' - jer čista je mučnina najgore vrste i čisto gađenje izaziva samo saznanje da takvi i danas nastavljaju 'tradiciju' Besarovića, Gruića i sličnih Hamza. Pa još i da će takvi danas, kao i njihovi idoli nekada, uvek prvi da se ustreme na one kojima nisu ni do članaka. U svakom smislu.

On podseća da je Srbija svoju ocenu dala na izborima.

- Šta o Aleksandru Vučiću misle Srbi iz Krajine, kao i sa bilo kog drugog srpskog prostora, ako im nije već bilo jasno dok su gledali snimke iz Kovilova i u besu škrgutali zubima: sve to mogu Ponoš i slične mu slugeranje da utvrde i lično – kada bi smeli da se među tim ljudima pojave, naravno. Sami znaju najbolje zašto tim časnim ljudima ne smeju na oči. A Srbija je svoju ocenu već dala na izborima, što konvertiti i bednici očigledno ne mogu da oproste ni Vučiću, ni Srbiji. Bez brige: ponoviće im zasluženu ocenu Srbija i srpski narod ponovo, na izborima, već ove godine. I biće to tek odgovor - za pamćenje - zaključuje Vladimir Orlić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike