RIK proglasio izbornu listu radikala: Šešelj nosilac liste

05.11.2023

10:19

0

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu ''Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka'' za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra

RIK proglasio izbornu listu radikala: Šešelj nosilac liste
Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu ''Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka'' za učešće na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra.

Komisija je utvrdila da je uz ovu listu, drugu koja je proglašena, predato 10.638 pravno valjanih potpisa birača koji podržavaju listu i da su se stekli uslovi da se lista na kojoj je 250 kandidata proglasi.

Srpska radikalna stranka predala je u petak uveče Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu izborne liste ''Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka''.

Nosilac liste je prof. dr Vojislav Šešelj, a listu je, u pratnji stranačkih funkicionera i aktivista, predao zamenik predsednika stranke Aleksandar Šešelj.

On je tada izjavio da se Srpska radikalna stranka nije odrekla svojih programskih načela i da očekuju da posle izbora predstavljaju najsnažniju nacionalnu opciju u Skupštini Republike Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike