Marinika širi Kurtijevu propagandu? Dok se država zalaže za lečenje bolesne dece, ona nastavlja da pravi skandale u Skupštini

03.11.2023

15:15

0

Njene skandalozne izjave i postupci dokazuju samo jedno - a to je da su joj lični interesi ispred interesa svih građana naše zemlje

Marinika širi Kurtijevu propagandu? Dok se država zalaže za lečenje bolesne dece, ona nastavlja da pravi skandale u Skupštini
Marinika Tepić - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM A.K./ATAImages

 

Đilasova perjanica Marinika Tepić, srpskoj javnosti poznata kao preletačica, tokom svoje političke karijere promenila je više stranaka nego neko cipela.

 

Političku ideologiju menjala je često, pa je tako prvo zdušno podržavala Nenada Čanka i njegovu partiju Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV), koju je napustila početkom 2017. godine zbog neslaganja s namerom da lider te stranke bude kandidat za predsednika Srbije. Iste godine, na predsedničkim izborima podržala je Sašu Jankovića, da bi potom pristupila Novoj stranci koju je tada vodio Zoran Živković.

Ni u partiji Zorana Živkovića se nije zadržala dugo. Stranku napušta već 2018. godine kada podnosi ostavku na sve funkcije zbog, kako se navodi, loših rezultata na beogradskim izborima održanim u martu iste godine. Sve do 2019. godine bila je članica Kluba samostalnih poslanika u Narodnoj skupštini Srbije, da bi konačno pristupila Stranci slobode i pravde na čijem je čelu Dragan Đilas. 

Foto: Printscreen
 

Mržnja prema Kosovu i Metohiji?

Iako je suštinsku ideologiju menjala često, izgleda da je ostala samo dosledna u mržnji prema Kosovu i Metohiji? Njene skandalozne izjave o događajima u Banjskoj često su zgrožavale javnost, a generacije će zapamtiti njenu ulogu portparola premijera lažne države Aljbina Kurtija i prenošenja laži albanskih političara i medija.

Marinika je jedva dočekala da prenese neistine ministra unutrašnjih poslova lažne države Dželjaja Svečlje i direktora tzv. kosovske policije Hazmend Hodže, optuživši grupu Milana Radoičića da je vežbala na Pasuljanskim livadama, najvećem poligonu Vojske Srbije.

A.K./ATAImages
 

- Novi snimci koje prenosi KoSSev pokazuju “Radoičićevu” paravojsku dok navodno vežba na najvećem poligonu Vojske Srbije: Pasuljanskim livadama! Šta kaže ministar Vojske Vučević? I “vrhovni komandant” Vučić? Jesu prijavili nelegalni UPAD u vojni centar države? Hapšenje bar za to - napisala je ona.

Iako se svašta moglo očekivati od prozapadnih opozicionara, Marinika je zaista uspela da pomeri granice političkog beščašća, pokušavajući na sve načine da opravda poteze Aljbina Kurtija i optuži Srbiju za događaje u Banjskoj, ne libeći se da pokaže da je na strani lažne države. 

- Poznavaoci zakona i vojni stručnjaci i analitičari kažu da je to naoružanje moglo biti obezbeđeno isključivo iz vojnih i policijskih skladišta. Namenska industrija u Srbiji jedino sme da proda oružje vojsci i policiji, ili da se izvozi ali to ovde nije slučaj. Dakle, ovakva vrsta ozbiljno naoružanja je mogla  da se obezbedi isključivo iz vojnih i policijskih skladišta - rekla je Tepićeva držeći stranu Kurtiju.

 

 

Traži uvođenje sankcija predsedniku, a samim tim i  Srbiji

Marinikina i Điliasova Stranka slobode i pravde posle otvorenog podržavanja Kurtija otišla je korak dalje i zajedno sa liderima prozapadne opozicije - Zoranom Lutavcem, Miroslavom Aleksićem, Pavlom Grbovićem, Zdravkom Ponošem, Nebojšom Zelenovićem i Radomirom Lazovićem poslala pismo Žosepu Borelju, tražeći sankcije za predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog dešavanja u Banjskoj.

Ovakav potez može napraviti samo neko ko je toliko naivan, ili iz dna duše mrzi Srbiju da kao da ne zna da će uvođenje sankcija legitimno izabranom predsedniku jedne države ujedno značiti i sankcije za sav srpski narod. Sa druge strane, nije im palo na pamet da upute apel za sankcije Aljbinu Kurtiju zbog nepoštovanje sporazuma iz Brisela, već su se odlučili da udare na sopstvenu državu zbog ličnih interesa. 

Iako se Srbija našla u jednom od najtežih trenutaka u novijoj istoriji, opozicija se nije libila da niskim i skandaloznim udarcima pokuša da dođe do fotelje. Na njihov potez reagovao je i predsednik Vučić, rekavši da "nikada nešto slično nije viđeno".

- Oni su pisali nekome da se uvedu sankcije protiv lidera njihove zemlje zato što ne mogu da ga pobede drugačije - kazao je Aleksandar Vučić.

A. K./ATAImages.
 

Skandalozno ponašanje u Skupštini

Bes zbog nemoći i nesposobnosti da do vlasti dođe na izborima Marinika nije pokazala samo tražeći uvođenje sankcija predsedniku Vučići, a samim tim i Srbiji, već i skandaloznim ponašanjem u Skupštini Srbije. 

U danu kada se raspravljalo o rebalansu budžeta kojim se određivala novčana pomoć majkama dece do 16 godina, povećanju penzija, plata i lečenju dece obolelih od retkih bolesti, Marinika je predvodila opozicione poslanike koji su zviždali u pištaljke i lupali o stolove, još jednom dokazavši da im je lična korist ispred svakog građanina Srbije, ne poštujući čak ni borbu za izlečenje teško bolesne dece.

Pokušaj opozicije na čelu sa Marinikom Tepić da blokira rad Skupštine u trenutku usvajanja rebalansa budžeta i usvajanju odluke države da za lečenje dece obolele od retkih bolesti izdvoji čak 3,9 milijardi dinara, izazvalo je ogorčenje roditelja. 

U zajedničkom saopštenju Udruženja obolelih od spinalne mišićne atrofije (SMA) i Udruženja obolelih od cistične fibroze piše da su roditelji razočarani i da osećaju obavezu da se obrate članovima opozicije i zamole ih da prestanu sa blokiranjem rada Skupštine Srbije.

- Roditelji su u šoku jer oni koji su bili najglasniji da se deca ne leče SMS porukama i to koristili kao oružje protiv vlasti danas sprečavaju da se ta deca leče o trošku države. U trenutku kada treba da se konačno reši problem lečenja dece i odraslih obolelih od retkih bolesti za koje postoji terapija, kao i operacije u inostranstvu, očekivalo se da opozicija taj dan slavi, a ne da skandira i pravi haos - navodi se u saopštenju.

 

 

Prema njihovim rečima, ovakvo ponašanje je ispod svake časti i dostojanstva i najljubaznije su zamolili da opozicija prestane sa izazivanjem opšte katastrofe i destabilizacije zemlje.

- Konačno su pale maske, sada se vidi da isti oni ljudi koji pozivaju na proteste protiv nasilja upravo nasiljem ometaju i sprečavaju rešavanje važnih pitanja. Svim majkama koje su vas gledale sa nadom da će budžet biti usvojen i da će u oku zasijati iskra sreće potekle su reke gorkih suza videvši kako se gazi po njihovoj deci. Nemojte nam dirati bolesnu decu jer ne postoji jača borba od one koju mogu da vode majke za zdravlje svoje dece - poslali su potresnu poruku roditelji iz ova dva udruženja.

Dakle, pokušaji Tepićeve da se dočeka fotelje ne ogledaju se samo u mržnji prema predsedniku Vučiću i Srbima na Kosmetu.

Njene skandalozne izjave i postupci dokazuju samo jedno - a to je da su joj lični interesi ispred interesa svih građana naše zemlje!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike