Nekad se pljuvali, a sad se ližu: Ovako su Lazović i Veselinović u prošlosti napadali svog sadašnjeg šefa Đilasa

02.11.2023

12:17

0

Evo šta su o Đilasu, koji im je sada svima šef, govorili čelnici nekadašnje organizacije „Ne davimo Beograd''

Nekad se pljuvali, a sad se ližu: Ovako su Lazović i Veselinović u prošlosti napadali svog sadašnjeg šefa Đilasa
Đilas koalicija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Mora da je mnogo teško kada imaš gazdu o kojem misliš sve najgore, a moraš da se umiljavaš i smeškaš jer od njega (finansijski) zavisiš. Ova slika iz života/posla preselila se i u politički život Srbije i to u opozicionu grupaciju čiji je gazda lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas i koja će, tako sastavljena s koca i konopca, zajedno na izbore 17. decembra. 

Para vrti gde burgija neće

Evo šta su o Đilasu, koji im je sada svima šef, govorili čelnici organizacije „Ne davimo Beograd“ (promenili ime u međuvremenu) baš o tom Đilasu. A sada, pak, sa njim dele listu, slušaju ga bespogovorno i za to su nagrađeni. Lazović prvim mestom na listi za republičke izbore, što naginje ka tome da je on Đilasov kandidat za premijera. Veselinović se, s druge strane, najviše moguće kotira na beogradskoj listi. 

A Bus Plus?

Pa da vidimo šta su oni pričali o sadašnjem šefu Đilasu...

- Dragan Đilas deo je jednog miljea prevaziđenog političkog delovanja, centralističkog donošenja odluka, netransparentnog uvođenja javno-privatnog partnerstva, setimo se samo Bus plus sistema, isključivanja građana iz političkog života. To što se on danas čini čak i kao bolja opcija od trenutne političke opcije svojevrsni je paradoks ove gradske vlasti. Podsetiću vas da su građani protestovali i protiv njega i protiv njegovih homofobnih ispada i protiv rasističkog raseljavanja, diskutabilnih odluka oko rekonstrukcije bulevara ili mahinacija sa javnim gradskim prevozom. Zaboravite spasioce, potrebni su nam informisani, zainteresovani i građani uključeni u bavljenje gradom - govorio je Lazović u oktobru 2017, pred izbore u Beogradu. 

 

Posle izbora 2022. izgovara sledeće: 

- Dragan Đilas je prekršio dogovor i samovoljno je ponudio Vučiću izlaz, odnosno kupovinu vremena. Održana su dva veoma dobra sastanka na kojima su bile sve organizacije opozicije i na kojima je dogovoreno da cela opozicija insistira da Gradska izborna komisija radi svoj posao i da donese odluku da se ponavljaju izbori na mestima na kojima je došlo do nepravilnosti. Takođe, dogovoreno je da na ponovljenim izborima sve organizacije daju podršku listi „Ajmo ljudi“, koja da je ušla, opozicija bi imala većinu u gradskom parlamentu. Ovim se kupuje vreme i sakriva činjenica da je Vučić bio pred porazom. Mi ne želimo nove izbore zato što je Vučić učinio uslugu Đilasu, već zato što je po zakonu doživeo poraz. 

Zaboravnost

Slično smo tada čuli i od Dobrice Veselinovića, koji je direktno optužio Đilasa da pomaže Vučiću.

- Lider jedne stranke predlaže kad će se održati ponovljeni izbori zato što su ovi neregularni, a predsednik koji je uticao na to da budu neregularni će mu javiti šta misli nakon razgovora sa članovima svoje partije - napisao je Veselinović na Tviteru, direktno upirući prstom u Đilasa.

Optuživali ga i da im podriva stranku

Za Đilasa je Lazović, između ostalog, tvrdio i da je veliki licemer. Evo, recimo, jednog Lazovićevog tvita na tu temu: 

- Draganu Đilasu je odjednom i saradnja sa Tanjugom u redu, pa su našli da se oglase preko ove Vučićeve agencije! Neimenovani izvori iz Đilasove stranke govore Tanjugu o tome šta je problem u saradnji sa nama.

Saradnja sa Hakijem Abazijem

Đilas Lazovića vidi kao kandidata za premijera. Za to ga svakako nije kvalifikovala činjenica da je sa 43 godine i dalje student prve godine Poljoprivrednog fakulteta. Caka je očigledno u nečem drugom. Naime, kako smo juče objavili, Lazović je, preko svog udruženja „Mikro Art“ uzimao novac od Hakija Abazija, koji je u tom momentu bio direktor „Rokfeler fondacije“ za region, a posle toga i jedan od glavnih saradnika Aljbina Kurtija. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike