Večiti student smešan kao bioskop: Da nije ušao u politiku od roditelja bi uzimao novac za cigarete

01.11.2023

21:21

0

Čme se do sada u životu bavio četrdesettrogodišnji Lazović ne doprinose ni drugi podaci iz njegove biografije na istom tom sajtu „Ne davimo Beograd“

Večiti student smešan kao bioskop: Da nije ušao u politiku od roditelja bi uzimao novac za cigarete
Radomir Lazović - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Prvi na izbornoj listi „Srbija protiv nasilja” za parlamentarne izbore je Radomir Lazović izmislio je svoje zanimanje, navodi "Kurir".

Naime, svestan da mu nedostatak formalnog obrazovanja ne ide u prilog, on je na listi koalicije „Moramo“ naveo da je „dizajner/ radnik u kulturi“, šta god to značilo. Na sajtu „Ne davimo Beograd“, opet, piše da je „studirao Poljoprivredni fakultet“ - kao u onom vicu: ima od škole dva časa i tri odmora… Činjenica je da na ovom fakultetu postoje odseci za ratarstvo, voćarstvo i vinogradarstvo, stočarstvo… Ali se ni „dizajn“ ni „rad u kulturi“ na njemu ne izučavaju!

RTS 2 printscreen
 

Razjašnjenju nedoumice: čime se do sada u životu bavio četrdesettrogodišnji Lazović ne doprinose ni drugi podaci iz njegove biografije na istom tom sajtu „Ne davimo Beograd“.

Piše da je „učestvovao u pokretanju nekoliko inicijativa i pokreta… Koji se zalažu za inovativnu upotrebu javnih prostora, pravično upravljanje resursima, transformaciju javnih usluga...“, i kao primer navodi da je učestvovao u „okupaciji bioskopa Zvezda“. Čitaoci Kurira sećaju se tog hepeninga kad su dokoni beogradski hipsteri upali u nekadašnji bioskop u centru grada i nekoliko dana u njemu pravili žurke sa ciljem da ga „odbrane od privatizacije i sačuvaju za Beograđane“, a kad im je ponestalo kokica, i dosadilo im da se igraju, razišli se kućama… Bioskop koji je Radomir Lazović „čuvao“ eno ga gde je i bio - zatvoren, piše "Kurir".

Iza fraze „inovativna upotreba javnih prostora“, životnog postignuća Radomira Lazovića, prvog na listi „Srbija protiv nasilja“ za ulazak u parlament, krije se kačenje slika mladih umetnika na zid u prolazu u beogradskom Bezistanu. To je, kao, bila „galerija na otvorenom“, to je „rad u kulturi“.

Da nije ušao u politiku ovaj student u petoj deceniji života i danas bi od roditelja uzimao za cigarete, stoji u tekstu "Kurira".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike