Istorija Đilasovog nasilja: Bivšoj supruzi pretio oduzimanjem dece, tukao tasta, iživljavao se nad psom, vređao i pretio policajcu otkazom

01.11.2023

08:00

0

Lider SSP već smišlja načine na koje da obmane građane da ga ponovo dovedu na vlast

Istorija Đilasovog nasilja: Bivšoj supruzi pretio oduzimanjem dece, tukao tasta, iživljavao se nad psom, vređao i pretio policajcu otkazom
djilas_tuzilastvo_13072021_0011 - Copyright Mateja Stanisavljević/ATAImages

Dragan Đilas, lider SSP, aktivno je ušao u kampanju za predstojeće izbore koji e biti održani u decembru ove godine.

Lider SSP već smišlja načine na koje da obmane građane da ga ponovo dovedu na vlast, pošto je izgleda potrošio ono bogatstvo od 619 miliona evra koje je stekao dok je bio na vlasti od 204. do 2013. godine.

Ne smemo zaboraviti da se Dragan Đilas, nalazi među 10 najbogatijih Srba današnjice. Sumnja se da se obogatio, putem zloupotrebe službenog položaja, i trgovine uticajem. Đilas je od 2004. do 2013. obavljao 3 državne funkcije: Direktor kancelarije bivšeg predsednika Borisa Tadića, ministar za NIP, gradonačelnik Beograda.

U periodu od 2004. do 2013. godine Đilasove kompanije su zaradile 619 miliona evra. Prihodi 11 firmi Dragana Đilasa, koje je sam prijavio APR-u, za 21 godinu (od 2002. do 2022.) su milijardu i 67 miliona evra (1.067.000.000evra).

Dakle, očigledno je da para nestalo čim pokušava na sve načine da se ponovo domogne vlasti.

Nebojša Bakarec
 

Ipak, pored činjenice da je "ojadio" državu dok j bio na vlasti i toga da je sarađivao sa kriminalcima, i sa istim se slikao, ne smemo zaboraviti i da je Dragan Đilas optuivan i za nasilja.

I to ne bilo kakvo nasilje, već porodično.

Vеćina mеdija jе u decembru 2014., izvеstila o slučaju porodičnog nasilja čiji jе vinovnik bio Dragan Đilas, a žrtvе njеgova bivša supruga Iva i njеni roditеlji, pеnzionеri Ružica i Slobodan Pеlеvić. Svo trojе jе dalo potrеsnе izjavu u MUP Vračar, kojе tеško optužuju Đilasa.

Dеo izjavе bivšе Đilasovе suprugе Ivе Đilas: „ja sam rеkla Draganu da mi višе nе prеti kako ćе mi oduzеti dеcu (…) Majka jе rеkla Draganu da nеma smisla da vrеđa mеnе, da bi on u tom trеnutku nasrnuo na nju (…) Tada jе Dragan oborio mog oca i pеsnicom mu zadao udarac u prеdеlu glavе, i to svе prеd našom ćеrkom Anom (…) Psihički mе jе maltrеtirao, to jеst vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dеtе jе rođеno prеvrеmеno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju (…) Prе mеsеc dana mi jе prеtio tako što mi jе rеkao: “Odrubiću ti glavu”“.

Najstrašnijе jе to što Đilas nijе odgovarao za ovo nasiljе!

Pord porodičnog nasilja, Đilas se iživljavao i nad svojim psom udarajući ga pesnicama u glavu, bar tako navodi narodni poslanik Dejan Bulatović.

Bivši Đilasov potpredsednik SSP, samostalni poslanik Dejan Bulatović svedočio je u medijima kako je Dragan Đilas krvnički pretukao svog psa. Đilasov skandal se dogodio u leto 2021. godine, na imanju Dejana Bulatovića u selu Batrovcima, gde je Đilas došao u goste na trešnje, sa ćerkom, na poziv Bulatovića.

Nebojša Bakarec
 

U voćnjaku je Đilasov pas, nenavikao na domaće životinje, napao živinu. Po svedočenju poslanika Bulatovića, Đilas je uhvatio psa i počeo krvnički da ga tuče pesnicama u glavu. Sve to je posmatrala užasnuta Đilasova ćerka. Evo šta kaže Dejan Bulatović: „Đilas nesrećnu životinju udarao pesnicom po glavi. Ćerka ga je molila da prestane, dobila je slom živaca, mnogo je loše izgledala. I sam sam ga opominjao da prestane. Pas je napao ćurana, dešava se to, a i ćuran je živ, ali on je bio toliko ljut i besan i iživljavao se. Ajde što mene nije čuo, ali ćerku… Psa je bukvalno prebio. Imam snimak svega toga.

Dragan nema empatiju prema ljudima i životinjama. On koristi ono što je popularno, a sad je to briga o životinjama, pa se hvali da ih i on voli, a nije tako“. To sam i ja tvrdio. Dragan Đilas je udomio tog psa 2020. godine, u vreme Korone, da bi mogao da izlazi u vreme karantina. Đilas se po Šolakovim medijima i društvenim mrežama hvalio da ima psa i mačku, prikazujući se kao veliki ljubitelj životinja. Ni pas ni mačka ga ne zanimaju. Poseduje ih zbog samoreklame, i zbog toga da niko ne može da kaže, da nema ni kučeta, ni mačeta. Ima. Istina je da ni jedno ljudsko biće ne želi da živi sa Đilasom.

Skandal sa porodičnim nasiljem i prebijanje psa, nisu jedini slučajevi Đilasovog nasilja. To je deo decenijskog niza Đilasovog nasilja. Početkom 2005. godine, Dragan Đilas je pretio otkazom i vređao policajca Dejana Stevića zbog toga što ga je zaustavio zbog saobraćajnog prekršaja. Đilas je policajcu Steviću dao vizitkartu i rekao mu: „Evo, da znaš ko te je ostavio bez posla“.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike