Đilas i njegovih 50 razbojnika: Ovako su "otimali" kada su bili na vlasti, pa bi recept opet da primene, sve afera do afere...

30.10.2023

18:24

0

Pošto zna kako je prošao dok je bio na vlsti, sada ponovo, na sve načine pokušava da se domogne iste, kako bi džepovi nastavili da se pune

Đilas i njegovih 50 razbojnika: Ovako su "otimali" kada su bili na vlasti, pa bi recept opet da primene, sve afera do afere...
Dragan Đilas - Copyright M.K./ATAImages

Dragan Đilas ušao je u kampanju za izbore koji su na programu 17. decembra tako što je krenuo da smišlja obmane kojima bi prevario građane da ponovo glasaju za njega.

Kao što je poznato, dok je bio na vlasti zgrnuo je 619 miliona evra, a to više ni ne krije, već je javno priznao.

Pošto zna kako je prošao dok je bio na vlsti, sada ponovo, na sve načine pokušava da se domogne iste, kako bi džepovi nastavili da se pune.

Već smo pisali o njegovom druženju sa kriminalcima, kao ijavnom hvaljenju fotografijama sa istim.

A Đilas je, dok je bio na vlasti, uz sebe imao razbojnike i to na različitim funkcijama. A ko ih je tu postavljao, pa on. A rezultat - afera do afere i zgrtanje novca.

Nebojša Bakarec
 

Ne bi bilo loše da se podsetimo tih Đilasovih 50 razbojnika kao i afera i novac koji su zgrnuli dok su bili na funkcijama na vlasti.

1.Aleksandar Bijelić, bivši Đilasov Gradski menadžer, hapšen je zbog sumnje da je oštetio budžet Beograda za 6 miliona evra, u aferi rekonstrukcije Bulevara.

2. Zvonimir Nikezić, finansijski konsultant, hapšen je pod optužbom za produženo krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u podstrekavanju, a u vezi sa aferom „Azotara“ Pančevo. Zvonimir Nikezić je otac Dušana Nikezića, predsednika Odbora za privredu i finansije, Đilasove stranke SSP.

3. Bojan Milić, bivši Đilasov predsednik opštine Rakovica, bivši direktor „Infostana“, hapšen je zbog sumnje da je oštetio preduzeće „Pionirski grad“ za 19,3 miliona.

4. Aleksandar Stamenković, bivši generalni direktor JKP „Gradska čistoća“ bio je hapšen zbog sumnje da je oštetio državu za 169 miliona u aferi „Podzemni kontejneri“.

5. Nenad Milenković, bivši Đilasov predsednik opštine Novi Beograd, bio je hapšen pod sumnjom za niz malverzacija kojima je oštetio opštinu Novi Beograd.

6. Dejan Čokić, bivši predsednik opštine Mladenovac, je bio hapšen pod sumnjom da oštetio opštinu Mladenovac za 29,5 miliona.

7. Vojislav Janošević, bivši predsednik opštine Surčin, je hapšen pod sumnjom za zloupotrebu službenog položaja, tešku više od 27 miliona dinara.

Nebojša Bakarec
 

8. Danilo Bašić, bivši Đilasov predsednik beogradske opštine Palilula i Đilasov pomoćnik gradonačelnika, hapšen je 26.03.2021. u sklopu akcije borbe protiv kriminala u državi. On se sumnjiči da je deo građevinske mafije.

9. Branko Janković, bivši Đilasov direktor Agencije za javne nabavke grada Beograda. Mediji su objavli snimke sa sigurnosih kamera u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi, gde se vidi kako Janković krade čokoladice i gura ih u džepove u pantalona.

10. Nekadašnji direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, hapšen je uz Aleksandra Bijelića, u vezi afere rekonstrukcije Bulevara.

Pored ovih deset Đilasovih saradnika hapšeni su ili optuženi sledeći Đilasovi stranački, poslovni, gradski i drugi saradnici, njih 40: Jovan Stojanović, direktor Dajrekt medije, Milica Đuričić Janjić, direktorka službe marketinga RTS-a Mirjana Katanić, šefica u službi marketinga RTS, predsednica Komisije za javnu nabavku radova na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra Danka Šotra i članovi pomenute komisije Slobodan Stević i Elizabeta Troha, Blagojevićev pomoćnik Radovan Drača i osnivači kompanije „Balkan gradnja” Slavko Božić i Nada Ćubić, i direktor ovog preduzeća Mile Zekić, bivši direktor "Pionirskog grada" Miroslav Lazović, predsednik UO Livius Bunda, članovi UO Dušan Jović i Pavle Životić, Slobodan Jakšić, Lazovićev naslednik na čelu "Pionirskog grada“, Bojan Anđelković, Mirjana Ivanović, Živko Radojičić i Dušan Mandrapa hapšeni su u zbog sumnje da su preko malverzacija oko tendera za podzemne kontejnere u Beogradu oštetili državu za 169 miliona dinara, Miša Marković i Dejan Miljković, direktor i predsednik Upravnog odbora JP „Poslovni prostor“ Novi Beograd, i članovi UO tog preduzeća Petar Racković, Aleksandar Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić, bivši predsednik opštine Mladenovac i visoki funkcioner DS i SSP, Dejan Čokić,  D.T. ,odgovorno lice opštine Mladenovac, M.C., odgovorno lice SKN Mladenovac i J.M., službeno lice u upravi opštine, Nebojša Ćeran, bivši generalni direktor Rudarskog basena „Kolubara“ (i bivšeg direktora GSB), istovremeno visokog funkcionera DS, kao i Ljubišu Nekića, Saša Radanović, bivši načelnik Službe za eksproprijaciju zemljišta, pravnik Zoran Živković iz „Kolubare“, veštak Branko Vuković i Zoran Marković, koordinator za raseljavanje u Vreocima, Gvozden Radivojčević, direktor beogradskog preduzeća „Komgradnja“, Jovan Milivojević, bivši direktor Javnog preduzeća „Surčin“, Rade Spasić, nadzorni organ u ovoj opštini, Svetlana Spasenović, rukovodilac radova preduzeća „Komgradnja“ i Dejan Radojević, takođe rukovodilac radova u ovoj firmi.

ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

Dakle, glas za Đilasa je glas za pljaćkanje države i zgrtanja profita u njegove džepove. Izgleda da se potrošilo onih 619 miliona, pa sada na sve načine želi da se "dopuni".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike