Ćuta obelodanio Đilasov plan: Desničari treba da se ujedine sa onima koji Srbe optužuju za genocid i hoće da uvedu sankcije Rusiji (VIDEO)

29.10.2023

09:00

0

Ćutina izjava treba da zabrine glasače desnih partija koji i dalje naivno veruju da bi oni koje podržavaju zaštitili Kosmet i izdržali pritiske zbog neuvođenja sankcija Rusiji

Ćuta obelodanio Đilasov plan: Desničari treba da se ujedine sa onima koji Srbe optužuju za genocid i hoće da uvedu sankcije Rusiji (VIDEO)
Ilustracija - Copyright Wikipedia/Tanjug/Miloš Milivojević/Mateja Stanisavljević/ATAImages

Aleksandar Jovanović Ćuta, jedan od vođa NATO opozicije, na protestima koji se održavaju u Beogradu obelodanio je prave namere koalicije koju je formirao predsednik Slobode i pravde Dragan Đilas.

On je rekao da se "ne treba radovati slaboj desnici", te da NATO opozicija planira da formira vlast sa tzv. desničarima nakon izbora.

– Nakon smene vlasti, mi moramo sa desničarima praviti neku prelaznu varijantu – rekao je doslovce Ćuta.

Ovo je još jedna potvrda da lažni desničari i đilasovci hoće zajedno da zasednu u fotelje, na šta je predsednik Srbije Aleksandar Vučić već upozoravao, ukazujući da nema razlike između "desnice" i "levice".

S druge strane, Ćutina izjava više treba da zabrine glasače desnih partija koji i dalje naivno veruju da bi oni koje podržavaju zaštitili teritorijalni integritet i suverenitet Republike Srbije i izdržali pritiske zbog neuvođenja sankcija Rusiji.

Optužili Srbe za navodni genocid

Jer kako bi desnica mogla da to uspe kada bi bila u koaliciji sa onima koji su otvoreno optuživali Srbe i Srbiju za navodni genocid u Srebrenici, ali i pozivali na uvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

Podsetimo, na pitanje voditeljke kakav je njihov stav o Srebrenici, Ćuta, Nebojša Zelenović i Biljana Đorđević iz pokreta “Ne davimo Beograd” su svojevremeno otvoreno rekli da smatraju da se tamo desio genocid i da su za to krivi Srbi i država Srbija.

- Moramo da poštujemo odluku Tribunala – rekao je Ćuta, dok su Zelenović i Đorđevićeva poručili:

- Srebrenica je genocid!

Tepićeva izmišljala srpske logore

Još jedna od NATO uzdanica sa kojom bi, po Đilasovom planu, desničari trebali da prave koaliciju je Marinika Tepić koja je 2016. godine potpisala Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, čime je zahtevala da se srpski narod osudi za genocid.

Pored toga, Tepićeva je i u svojim govorima često Srbe i Srbiju optuživala za navodni genocid u Srebrenici.

- Tražim da se u krivičnom zakoniku prepozna kao kažnjivo negiranje genocida i ratnih zločina od strane svih sudova koji se ovom tematikom i problematikom bave, i to naročito kada je reč o presudama koje se odnose na zločine i genocid počinjen u naše ime. Po zakoniku Srbije, kažnjivo je negiranje genocida u Ruandi, ali nije kažnjivo negiranje genocida koji je počinjen u naše ime. Vi se frljate nečim što je toliko teška i ozbiljna stvar kao što je genocid a niste u stanju da se suočite s njim i da prepoznate da genocid nije pitanje broja, da li je žrtava bilo 100 ili 100.000, nego namere da se neki narod istrebi i da nestane. A mi imamo snimke koji svedoče o tome u Haškom sudu, da su građani Srebrenice, koji su bili okupljeni tamo, odvajani na muške i ženske. Dakle, tu je ta genocidna namera u suštini. Ja vas molim da uzmete u obzir ovaj predlog, da otvorimo raspravu na ovu temu, da se suočimo sa prošlošću, i sa zločinima i sa genocidom koji je počinjen u naše ime. Ne treba se toga stideti, treba imati hrabrosti i sa tim se suočiti – rekla je Marinika Tepić jednom prilikom u Skupštini Srbije.

Široj javnosti nije toliko poznato da je Tepićeva i pre ulaska u politiku, dok se predstavljala kao novinarka, širila antisrpsku propagandu izmišljanjem zločina koje je pripisala srpskom narodu.

Tako je “novinarka” Marinika došla do izmišljene informacije da su tokom rata u Hrvatskoj srpske vlasti na teritoriji Srbije, tačnije u Vojvodini, držale koncentracione logore za mučenje hrvatskih zarobljenika.

Printscreen
 

Ovo njeno „otkriće” kao glavni, lažni dokaz za postojanje fantomskih logora u okolini Zrenjanina, u kojima su navodno zlostavljani Hrvati, poslužilo je Hrvatskom kulturnom veću (HKV) iz Zagreba da konstruiše bolesnu srbofobnu priču o iživljavanju Srba nad nedužnim Hrvatima.

Naime, u tekstu iz oktobra 2009, objavljenom na sajtu HKV pod naslovom „Tko je ubijao Hrvate, a danas prešućuje”, stoji da je zvanični Beograd držao pripadnike hrvatske nacionalnosti zarobljene u koncentracionim logorima nedaleko od Zrenjanina, tačnije u naseljima Stajićevo i Begejci (današnji Torak).

Pozivali na uvođenje sankcija Rusiji

Pored Marinike, tu je i Pavle Grbović koji je nedavno, gostujući u emisiji na Novoj S, zatražio da se Srbija distancira od Srba sa Kosova i Metohije i da " hitno uskladi spoljnu politiku sa EU", što praktično znači uvođenje sankcija Rusiji.

Kada se sve ovo sagleda, birači desnih partija treba dobro da se zamisle i postave pitanje: zar bi ovakvi branili Kosmet u sastavu Srbije i, bez obzira na neviđene pritiske, odbijali da uvedu sankcije Rusiji!?

Treba se samo setiti da je, 5. oktobra 2000. godine, jedan deo patriota bio prevaren i da je udružio snage sa istim onim koji ih sada pozivaju u koaliciju. Rezultat je svima poznat: Srbija je praktično izgubila suverenitet, strani ambasadori su se pitali za sve, srpska ekonomija je devastirana, Vojska Srbije je praktično uništena, država je počela da se rasparčava, a srpski junaci su isporučivani Haškom tribunalu. 

Srpski narod ne sme da dozvoli da se to ponovi, jer bi ovog puta šteta bila neuporedivo veća, a pitanje je da li bismo imali još jednu priliku da vratimo svoju zemlju u svoje ruke.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike