Đilas i 56 razbojnika! Otkriveno ko su najbliži saradnici Dragana Đilasa

27.10.2023

22:04

0

U arapskoj knjizi „Hiljadu i jedna noć“, postoji priča „Ali Baba i 40 razbojnika“. Dragan Đilas je nadmašio Ali Babu. Đilas je imao čak 56 razbojnika. Svi su hapšeni, pod optužbama za različita krivična dela

Đilas i 56 razbojnika! Otkriveno ko su najbliži saradnici Dragana Đilasa
Nebojša Bakarec - Copyright Privatna arhiva

Ne smemo zaboraviti da se Dragan Đilas, nalazi među 10 najbogatijih Srba današnjice. Sumnja se da se obogatio, putem zloupotrebe službenog položaja, i trgovine uticajem. Đilas je od 2004. do 2013. obavljao 3 državne funkcije: Direktor kancelarije bivšeg predsednika Borisa Tadića, ministar za NIP, gradonačelnik Beograda. U periodu od 2004. do 2013. godine Đilasove kompanije su zaradile 619 miliona evra. Prihodi 11 firmi Dragana Đilasa, koje je sam prijavio APR-u, za 21 godinu (od 2002. do 2022.) su milijardu i 67 miliona evra (1.067.000.000evra). U julu 2019. je ministar policije potvrdio da se protiv Đilasa vodi istraga zbog sumnje da je umešan u pljačku RTS. Đilas je 10 godina uzurpirao i privatizovao garažu koja pripada Gradu Beogradu i Parking servisu. Đilas je vršio porodično nasilje. Pored porodičnog nasilja, Đilas je, po svedočenju njegovog bivšeg potpredsednika stranke, poslanika Dejana Bulatovića, krvnički tukao svog psa, na Bulatovićevom imanju. Sve je posmatrala prestravljena i uplakana Đilasova ćerka.

Nebojša Bakarec
 

Veze Đilasa sa kriminalcima

Navešću prvo 6 kriminalaca, povezanih sa Draganom Đilasom.

Nebojša Bakarec
 

1.Vladimir Jovanović, alijas Vladimir Mrđić alijas Vlada Japanac. Dragan Đilas se 25.11.2020. sastao i slikao sa kriminalcem Vladom Japancem, ispred prostorija Đilasove SSP, u Kralja Milana. Vlada Japanac se prvi put pominje u „Beloj knjizi“ MUP-a još 2001. kao pripadnik Zemunskog klana. Nekoliko sati posle sastanka sa Đilasom, Vlada Japanac je uhapšen i mediji su izvestili da ga čekaju 4 godine zatvora. Uhapšen je na osnovu međunarodne poternice i to zbog izdržavanja zatvorske kazne od 2 godine i 10 meseci zbog krivičnog dela iznude, i godinu i tri meseca zbog sprečavanja službenog lica u izvršenju službene radnje. Vlada Japanac ima ozbiljan i bogat kriminalni dosije u kojem su brojna teška krivična dela. U zatvorima je proveo niz godina.

Nebojša Bakarec
 

2. Milutin Bakić, jedan od najbližih Đilasovih stranačkih saradnika, uhapšen je 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane. Ovaj narko-diler je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa. On se teretio da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Đilas se u Kuršumliji slikao sa Bakićem.

Nebojša Bakarec
 

3. Milan Dabović, bivši šurak Dragana Đilasa, uhapšen je 16.09.2016. na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma čistog kokaina. Dabović je osuđen na 6 godina zatvora. Đilas ga je više puta posećivao u zatvoru i nosio mu potrepštine i hranu. Đillas se često slikao sa Dabovićem.

Nebojša Bakarec
 

4. Novak Filipović, bivši član Glavnog odbora Đilasove SSP, iz Pančeva, decenijski prijatelj Marinike Tepić, je hapšen pod optužbom za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije. Đilas se više puta slikao sa Filipovićem.

Nebojša Bakarec
 

5. Dušan Jeremić. Mediji su 30.07.2021 izvestili da je osuđivani nasilnik Dušan Jeremić, pripadnik obezbeđenja lidera SSP, Dragana Đilasa. Jeremić je član SSP. Dušan Jeremić se time javno hvalio na društvenim mrežama i u medijima. Na fotografijama sa protesta SSP, Đilas i Marinika su se više puta našli u društvu Dušana Jeremića koji je osuđivan zbog više krivičnih dela, zbog čega je boravio u zatvoru. Đilas se slikao sa Dušanom Jeremićem.

Nebojša Bakarec
 

6. Stevan Jeremić, brat Dušana Jeremića. Mediji su 30.07.2021 izvestili da je Stevan Jeremić, pripadnik obezbeđenja lidera SSP, Dragana Đilasa. Jeremić je član SSP. Stevan Jeremić se time javno hvalio na društvenim mrežama i u medijima. Marinika Tepić i Borko Stefanović su se slikali sa Stevanom Jeremićem.

Nebojša Bakarec
 

Pedeset Đilasovih razbojnika

Pored ovih 6 kriminalaca, setimo se 50 Đilasovih saradnika ili članova DS i SSP koji su tokom godina hapšeni i optuživani za najteža krivična dela:

1.Aleksandar Bijelić, bivši Đilasov Gradski menadžer, hapšen je zbog sumnje da je oštetio budžet Beograda za 6 miliona evra, u aferi rekonstrukcije Bulevara.

2. Zvonimir Nikezić, finansijski konsultant, hapšen je pod optužbom za produženo krivično delo zloupotrebe položaja odgovornog lica u podstrekavanju, a u vezi sa aferom „Azotara“ Pančevo. Zvonimir Nikezić je otac Dušana Nikezića, predsednika Odbora za privredu i finansije, Đilasove stranke SSP.

3. Bojan Milić, bivši Đilasov predsednik opštine Rakovica, bivši direktor „Infostana“, hapšen je zbog sumnje da je oštetio preduzeće „Pionirski grad“ za 19,3 miliona.

4. Aleksandar Stamenković, bivši generalni direktor JKP „Gradska čistoća“ bio je hapšen zbog sumnje da je oštetio državu za 169 miliona u aferi „Podzemni kontejneri“.

5. Nenad Milenković, bivši Đilasov predsednik opštine Novi Beograd, bio je hapšen pod sumnjom za niz malverzacija kojima je oštetio opštinu Novi Beograd.

6. Dejan Čokić, bivši predsednik opštine Mladenovac, je bio hapšen pod sumnjom da oštetio opštinu Mladenovac za 29,5 miliona.

7. Vojislav Janošević, bivši predsednik opštine Surčin, je hapšen pod sumnjom za zloupotrebu službenog položaja, tešku više od 27 miliona dinara.

8. Danilo Bašić, bivši Đilasov predsednik beogradske opštine Palilula i Đilasov pomoćnik gradonačelnika, hapšen je 26.03.2021. u sklopu akcije borbe protiv kriminala u državi. On se sumnjiči da je deo građevinske mafije.

9. Branko Janković, bivši Đilasov direktor Agencije za javne nabavke grada Beograda. Mediji su objavli snimke sa sigurnosih kamera u prodavnici na jednoj benzinskoj pumpi, gde se vidi kako Janković krade čokoladice i gura ih u džepove u pantalona.

10. Nekadašnji direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević, hapšen je uz Aleksandra Bijelića, u vezi afere rekonstrukcije Bulevara.

Pored ovih deset Đilasovih saradnika hapšeni su ili optuženi sledeći Đilasovi stranački, poslovni, gradski i drugi saradnici, njih 40: Jovan Stojanović, direktor Dajrekt medije, Milica Đuričić Janjić, direktorka službe marketinga RTS-a Mirjana Katanić, šefica u službi marketinga RTS, predsednica Komisije za javnu nabavku radova na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra Danka Šotra i članovi pomenute komisije Slobodan Stević i Elizabeta Troha, Blagojevićev pomoćnik Radovan Drača i osnivači kompanije „Balkan gradnja” Slavko Božić i Nada Ćubić, i direktor ovog preduzeća Mile Zekić, bivši direktor "Pionirskog grada" Miroslav Lazović, predsednik UO Livius Bunda, članovi UO Dušan Jović i Pavle Životić, Slobodan Jakšić, Lazovićev naslednik na čelu "Pionirskog grada“, Bojan Anđelković, Mirjana Ivanović, Živko Radojičić i Dušan Mandrapa hapšeni su u zbog sumnje da su preko malverzacija oko tendera za podzemne kontejnere u Beogradu oštetili državu za 169 miliona dinara, Miša Marković i Dejan Miljković, direktor i predsednik Upravnog odbora JP „Poslovni prostor“ Novi Beograd, i članovi UO tog preduzeća Petar Racković, Aleksandar Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić, bivši predsednik opštine Mladenovac i visoki funkcioner DS i SSP, Dejan Čokić,  D.T. ,odgovorno lice opštine Mladenovac, M.C., odgovorno lice SKN Mladenovac i J.M., službeno lice u upravi opštine, Nebojša Ćeran, bivši generalni direktor Rudarskog basena „Kolubara“ (i bivšeg direktora GSB), istovremeno visokog funkcionera DS, kao i Ljubišu Nekića, Saša Radanović, bivši načelnik Službe za eksproprijaciju zemljišta, pravnik Zoran Živković iz „Kolubare“, veštak Branko Vuković i Zoran Marković, koordinator za raseljavanje u Vreocima, Gvozden Radivojčević, direktor beogradskog preduzeća „Komgradnja“, Jovan Milivojević, bivši direktor Javnog preduzeća „Surčin“, Rade Spasić, nadzorni organ u ovoj opštini, Svetlana Spasenović, rukovodilac radova preduzeća „Komgradnja“ i Dejan Radojević, takođe rukovodilac radova u ovoj firmi.

Nebojša Bakarec
 

Porodično nasilje Dragana Đilasa

Podsеtimo sе činjеnica o Đilasovom porodičnom nasilju. Vеćina mеdija jе u decembru 2014., izvеstila o slučaju porodičnog nasilja čiji jе vinovnik bio Dragan Đilas, a žrtvе njеgova bivša supruga Iva i njеni roditеlji, pеnzionеri Ružica i Slobodan Pеlеvić. Svo trojе jе dalo potrеsnе izjavu u MUP Vračar, kojе tеško optužuju Đilasa. Dеo izjavе bivšе Đilasovе suprugе Ivе Đilas: „ja sam rеkla Draganu da mi višе nе prеti kako ćе mi oduzеti dеcu (…) Majka jе rеkla Draganu da nеma smisla da vrеđa mеnе, da bi on u tom trеnutku nasrnuo na nju (…) Tada jе Dragan oborio mog oca i pеsnicom mu zadao udarac u prеdеlu glavе, i to svе prеd našom ćеrkom Anom (…) Psihički mе jе maltrеtirao, to jеst vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dеtе jе rođеno prеvrеmеno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju (…) Prе mеsеc dana mi jе prеtio tako što mi jе rеkao: “Odrubiću ti glavu”“. Najstrašnijе jе to što Đilas nijе odgovarao za ovo nasiljе!

Nebojša Bakarec
 

Đilasovo prebijanje psa

Bivši Đilasov potpredsednik SSP, samostalni poslanik Dejan Bulatović svedočio je u medijima kako je Dragan Đilas krvnički pretukao svog psa. Đilasov skandal se dogodio u leto 2021. godine, na imanju Dejana Bulatovića u selu Batrovcima, gde je Đilas došao u goste na trešnje, sa ćerkom, na poziv Bulatovića. U voćnjaku je Đilasov pas, nenavikao na domaće životinje, napao živinu. Po svedočenju poslanika Bulatovića, Đilas je uhvatio psa i počeo krvnički da ga tuče pesnicama u glavu. Sve to je posmatrala užasnuta Đilasova ćerka. Evo šta kaže Dejan Bulatović: „Đilas nesrećnu životinju udarao pesnicom po glavi. Ćerka ga je molila da prestane, dobila je slom živaca, mnogo je loše izgledala. I sam sam ga opominjao da prestane. Pas je napao ćurana, dešava se to, a i ćuran je živ, ali on je bio toliko ljut i besan i iživljavao se. Ajde što mene nije čuo, ali ćerku… Psa je bukvalno prebio. Imam snimak svega toga. Dragan nema empatiju prema ljudima i životinjama. On koristi ono što je popularno, a sad je to briga o životinjama, pa se hvali da ih i on voli, a nije tako“. To sam i ja tvrdio. Dragan Đilas je udomio tog psa 2020. godine, u vreme Korone, da bi mogao da izlazi u vreme karantina. Đilas se po Šolakovim medijima i društvenim mrežama hvalio da ima psa i mačku, prikazujući se kao veliki ljubitelj životinja. Ni pas ni mačka ga ne zanimaju. Poseduje ih zbog samoreklame, i zbog toga da niko ne može da kaže, da nema ni kučeta, ni mačeta. Ima. Istina je da ni jedno ljudsko biće ne želi da živi sa Đilasom.

Nebojša Bakarec
 

Istorija nasilja Dragana Đilasa

Skandal sa porodičnim nasiljem i prebijanje psa, nisu jedini slučajevi Đilasovog nasilja. To je deo decenijskog niza Đilasovog nasilja. Početkom 2005. godine, Dragan Đilas je pretio otkazom i vređao policajca Dejana Stevića zbog toga što ga je zaustavio zbog saobraćajnog prekršaja. Đilas je policajcu Steviću dao vizitkartu i rekao mu: „Evo, da znaš ko te je ostavio bez posla“. 17.10.2008., Đilas je na sednici Skupštine grada, pred kamerama medija, najgrublje psovao odbornika SRS, Zorana Ognjanovića. To sam lično čuo. U maju 2018., na sednici Skupštine grada, Đilas je za govornicom fizički nasrnuo na odbornika SNS, Aleksandra Mirkovića. Đilas se 19.01.2019. sukobio sa učesnicima protesta iz studentske grupe „Marks 21“. Đilas je studente najgrublje vređao i psovao. Đilas je predvodio nasilni upad u RTS, 16.03.2019., kada je demoliran RTS i onemogućen mu je rad u trajanju od više sati. Zaposlenima u RTS-u je prećeno i vređani su.  Đilas je predvodio napad na zgradu Predsedništva je 17.03.2019. Tokom protesta 16. i 17. marta 2019. je povređeno šest policajaca. Dragan Đilas je 17.03.2019. na Terazijama, pretio pripadnicima policije u civilu da će ostati bez posla kada on dođe na vlast. Đilas je jedan od organizatora napada na Skupštinu Srbije, 7.7.2020., kada je pet dana vandalizovana Skupština i povređeno 140 policajaca. Đilas je 10.6.2023. na beogradskom aerodromu pretio Saši Milovanoviću, direktoru Srpskog telegrafa, i to pred njegovom maloletnom ćerkom. Prilikom ukrcavanja na let za Istanbul, dok je Milovanović stajao s ćerkom u redu za bording, prišao mu je Đilas, dotakao ga po ramenu i zapretio: „Zapamtićeš me što si pričao da sam nasilnik i da sam tukao tasta pred detetom. To ti neću oprostiti“.

Saobraćajni udesi koje je skrivio Đilas

Đilas je kriv za niz saobraćajnih udesa. Đilas je prekršajno kažnjavan mnogo puta. Đilas je izavao saobraćajnu nesreću na Autokomandi 3. 4.2021. svojim džipom marke BMV, tako što se zakucao u automobil marke Pežo. Na lice mesta je izašla patrola policije i vozilo hitne pomoći. Dragan Đilas je prekršajno osuđivan desetak puta, najviše zbog teških saobraćajnih prekršaja – prekoračenja brzine. Prvi slučaj se dogodio početkom 2005. kada je Đilas psovao i pretio policajcu. Đilas je prekoračivao brzinu  11.2.2014., 6.5.2014.,  9.6.2014., 23.10.2014., 16.6.2015. U junu 2015. vodio se prekršajni postupak protiv Đilasa, zbog zloupotrebe ličnih podataka 157.000 lica, i 15.1.2016. vodio se prekršajni postupak protiv Đilasa, zbog ugrožavanja prava zaposlenih, zbog toga što im nije isplaćivao plate. Đilasa je 24.12.2021. jurila policija na autoputu Beograd-Niš, u smeru ka Nišu, na području opštine Paraćin oko 13.40 časova. Policijski radar je „uhvatio“ Đilasov skupoceni BMW, vredan 150.000 evra, kako juri brzinom od 174 kilometra na sat, iako je na tom delu puta ograničenje 130km na sat. Potom su Đilasa pojurili policijski presretači i jedva ga uhvatili.

Nebojša Bakarec
 

Veze Marinike Tepić sa kriminalcima

Marinika Tepić je bila je pokrajinski Sekretar za omladinu i sport od 2012. do 2016. MUP je u Pančevu 11.3.2020., uhapsio četvoročlanu kriminalnu grupu. Među uhapšenima je bio Novak Filipović, bliski prijatelj Marinike Tepić. Protiv njega je podneta krivična prijava za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije. Novak Filipović je bio uz Mariniku Tepić, tokom mnogih njenih tribina, ali i privatnih druženja. Marinika Tepić mu je dok je bila pokrajinski sekretar za sport i omladinu, svake godine od 2013. do 2016., davala novac iz budžeta Vojvodine, za potrebe njegovog kluba. U svojoj izjavi od 11.3.2020., objavljenoj na sajtu SSP, Marinika Tepić nije negirala da je Filipović narko diler i kriminalac, a potvrdila je da ga poznaje i ceni kao prijatelja. I taj prijatelj Marinike Tepić je nadležnim organima i medijima, posvedočio i dokazao, da je potpredsednica Đilasove stranke, od njega tražila da proganja i napada novinare. Mediji su 13.05.2020. preneli da će policija tužilaštvu proslediti svedočenje Novaka Filipovića iz Pančeva, koji u iskazu policiji tvrdi da mu je Marinika Tepić tražila da obeća da će da „iseli iz Pančeva“ pančevačkog novinara Miroslava Miću Milakova. Filipović je sačuvao konverzaciju preko Vajbera sa Marinikom Tepić. Marinika:„Hoću da mi obećaš nešto“, Filipović: „Kaži“. Marinika: „Da ćeš da iseliš Miću Milakova iz Pančeva“. Filipović: „Dogovoreno…“. Bivši urednik RTV Pančevo Miroslav Milakov izjavljuje da je zgrožen ovim navodima i da se RTV Pančevo godinu dana bavila aferama Marinike Tepić. Prisilno iseljenje urednika RTV Pančevo, iz stana, i grada u kome živi, znači da tog novinara morate progoniti, podvrgnuti nasilju i napadima. Tako su postupali nacisti pre dolaska na vlast. Ugrožavanje bezbednosti novinara je krivično delo kažnjivo zatvorom od šest meseci do pet godina.

Nebojša Bakarec
 

Saobraćajni udesi u kojima je učestvovala Marinika Tepić

Marinika godinama ćuti o jednom notornom slučaju, ćuti o saobraćajnoj nesreći koju su izazvali ona i njen suprug. Taj udes se dogodio 29. januara 2015. godine, oko 17.30, u Novosadskoj ulici u Temerinu, kod broja 8. „Srpski Telegraf" i portal „Republika“ su izvestili da je tadašnja Pajtićeva pokrajinska Sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić, danas potpredsednica SSP, učestvovala u saobraćajnoj nesreći u kojoj je njen suprug udario automobilom pešaka u Temerinu. Pešak Tomislav Kovačević iz Bačkog Jarka je tada teško povređen i zbrinut je na hirurškom odeljenju KC Vojvodine u Novom Sadu. Suprug Sekretarke za sport i omladinu je na merenju alko-test aparatom, oko sat vremena posle udesa, imao 0,13 miligrama alkohola u krvi. Takođe, postoji osnovana sumnja da je Sekretarka preko pokrajinskog premijera Pajtića, isposlovala da se njenom suprugu ne radi analiza krvi, što je inače uobičajena procedura kad god je u pitanju nesreća u kojoj je neko povređen. U policijskom zapisniku konstatovano je da su uslovi za vožnju bili idealni. Kako se navodi, put je bio prav, bez suženja, a kolovoz suv i čist. Folksvagen pasat Sekretarkinog supruga, je Kovačevića udario levim delom, a kada je policija stigla na lice mesta, konstatovala je da je Sekretarkin suprug nakon nesreće pomerao vozilo, sklonivši ga na zemljani deo pored puta. Žrtva Tomislav Kovačević, je vozilom Hitne pomoći odmah prevezen na KC Vojvodine, gde su mu konstatovane mnogobrojne teške telesne povrede i zadržan je na klinici za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju. Tadašnji vrh pokrajinske vlasti je isposlovao da se u policijskom zapisniku konstatuje da je za udes kriv pešak Tomislav Kovačević. Kako je Pokrajinom vladala vlast žute hunte, čiji je važan deo bila Sekretarka (članica pokrajinske vlade), žuta hunta je isposlovala da postupak protiv Sekretarkinog supruga bude obustavljen.

Ovaj tekst istovremeno predstavlja i prikaz Đilasovih kandidata za liste poslanika i odbornika, u Srbiji i Beogradu. Većina ljudi koje sam nabrojao u ovom tekstu naći će se na listama Đilasove stranke SSP i Đilasove koalicije „Srbija protiv nasilja“. Glasanjem za ovu Đilasovu listu, građani će glasati za mnoge kriminalce i nasilnika. Đilasova lista se zove „Srbija protiv nasilja“. Kakav apsurd, kakvo licemerje. Zemljo otvori se!

Nebojša Bakarec
 

Alternativa

Građani nemaju težak izbor. Imaju protiv koga da glasaju. Glasaće protiv kriminala i nasilja đilasovaca. Građani imaju za koga da glasaju. Predsednik Vučić je vratio nadu i dostojanstvo Srbiji! Predsednik Vučić je nezaposlenost sveo sa 25 odsto, na samo 9 odsto! Predsednik Vučić je prosečnu platu podigao sa 340 evra, na 840 evra! Predsednik Vučić je prosečnu penziju podigao sa 200 evra na 390 evra! Prosečne plate su u poslednjih 12 godina, porasle 157 odsto. Penzije su porasle 92 odsto. Minimalne zarade su porasle 134 odsto. Stvoreno je i više od 500.000 radnih mesta. Predsednik Vučić je izgradio Srbiju, uzduž i popreko! Za poslednjih 35 godina, pokazalo se da jedino predsednik Vučić, svojom politikom, zna da stane na kraj albanskim zločinima, odnosno da ih svojom politikom ne izazove. Predsednik Vučić je spasao srpski narod na KiM od pogroma, iseljavanja i  siromaštva! Predsednik Vučić je za Srbe na KiM, učinio više nego bilo ko u istoriji! Predsednik Vučić je zaslužan za to što je 28 država povuklo priznanje Kosova. Zahvaljujući predsedniku Vučiću, Kosovo ne priznaje 107 država, dok ga priznaju samo 83 države. Predsednik Vučić uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Sa Vučićem do pobede! Živela Srbija!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike