Čega se pametan stidi, Đilas se time ponosi: Hoće na vlast, a druži se sa kriminalcima, čak se hvali i fotkama sa njima

29.10.2023

20:30

0

Bilo ih je mnogo u Đilasovom društvu, ali šest prestupnika zakona je nekako upečatljivo

Čega se pametan stidi, Đilas se time ponosi: Hoće na vlast, a druži se sa kriminalcima, čak se hvali i fotkama sa njima
Dragan Đilas sa kriminalcima - Copyright Nebojša Bakarec

Svedoci smo poslednjih dana mnogobrojnih pokušaja Dragana Đilasa da obmane građane ne bi li se 17. decembra na izborima dokopao vlasti i na taj način ponovo punio svoje džepove.

Izgleda da mu je bilo malo onih 619 miliona evra koje je zaradio dok je bio na vlasti, pa bi još malo da "muze" državnu sisu.

On čak i ne krije više da ima toliko novca, čak i javno priznaje.

A ono što takođe ne krije, već se ponosi jeste i druženje sa kriminalcima. Ne samo da ne krije to, već se ponosno fotografiše sa ozbiljnim prestupnicima zakona i hvali se time.

Bilo ih je mnogo u Đilasovom društvu, ali šest prestupnika zakona je nekako upečatljivo.

Susret i fotka sa Vladom Japancem

Đilas se u novembru 2020. godine sastao i fotografisao sa krimosem Vladom Japance, i to ispred prostorija njegove stranke SSP u Kralja Milana.

Nebojša Bakarec
 

Vlada Japanac se prvi put pominje u „Beloj knjizi“ MUP-a još 2001. kao pripadnik Zemunskog klana. Nekoliko sati posle sastanka sa Đilasom, Vlada Japanac je uhapšen i mediji su izvestili da ga čekaju 4 godine zatvora. Uhapšen je na osnovu međunarodne poternice i to zbog izdržavanja zatvorske kazne od 2 godine i 10 meseci zbog krivičnog dela iznude, i godinu i tri meseca zbog sprečavanja službenog lica u izvršenju službene radnje. Vlada Japanac ima ozbiljan i bogat kriminalni dosije u kojem su brojna teška krivična dela. U zatvorima je proveo niz godina.

Najbliži saradnik uhvaćen sa kilogramima droge

Nebojša Bakarec
 

Milutin Bakić, jedan od najbližih Đilasovih stranačkih saradnika, uhapšen je 30.04.2020. zbog toga što je švercovao 66 kilograma marihuane. Ovaj narko-diler je uhapšen u trenutku dok je kamionom prevozio pet putnih torbi sa drogom spakovanom u 114 paketa. On se teretio da je izvršio krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Đilas se u Kuršumliji slikao sa Bakićem.

Bivšeg šuraka posećivao u zatvoru

Nebojša Bakarec
 

Milan Dabović, bivši šurak Dragana Đilasa, uhapšen je 16.09.2016. na Brankovom mostu sa 2,4 kilograma čistog kokaina. Dabović je osuđen na 6 godina zatvora. Đilas ga je više puta posećivao u zatvoru i nosio mu potrepštine i hranu. Đillas se često slikao sa Dabovićem.

Bivši član glavnog odbora SSP hapšen zbog droge

Nebojša Bakarec
 

Novak Filipović, bivši član Glavnog odbora Đilasove SSP, iz Pančeva, decenijski prijatelj Marinike Tepić, je hapšen pod optužbom za neovlašćenu proizvodnju, stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija. Prilikom hapšenja je zaplenjeno 1,4 kilograma droge, i velika količina municije. Đilas se više puta slikao sa Filipovićem.

Osuđivani nasilnik pripadnik obezbeđenja SSP

Nebojša Bakarec
 

Mediji su 30.07.2021 izvestili da je osuđivani nasilnik Dušan Jeremić, pripadnik obezbeđenja lidera SSP, Dragana Đilasa. Jeremić je član SSP. Dušan Jeremić se time javno hvalio na društvenim mrežama i u medijima. Na fotografijama sa protesta SSP, Đilas i Marinika su se više puta našli u društvu Dušana Jeremića koji je osuđivan zbog više krivičnih dela, zbog čega je boravio u zatvoru. Đilas se slikao sa Dušanom Jeremićem.

Pored ovih šest kriminalaca, možemo naborjati još mnogo Đilasovih prijatelja i saradnika iz DS i SSP koji su tokom godina hapšeni i optuživani za najteža krivična dela.

Tu su Aleksandar Bijelić, Zvonimir Nikezić, Bojan Milić... i mnogi drugi, ali o njimaće biti priče posebno.

Dakle, suma sumaru. Dragan Đilas misli da su ljudi krtkog sećanja i da ne pamte kako je i šta je radio dok je bio na vlasti, pa zato sada pokušava na sve načine ponovo da ih prevari i da se dokopa vlasti.

Ali narod zna da ceni prave vrednosti, a one sigurno nisu fotografije sa kriminalcima.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike