Orlić: Usvojeni svi akti sa dnevnog reda, slede formalni koraci za izbore, život je samo na jednoj strani

26.10.2023

15:13

0

Autor: Ekipa 24sedam

Danas je završena sednica 2. redovnog zasedanja

Orlić: Usvojeni svi akti sa dnevnog reda, slede formalni koraci za izbore, život je samo na jednoj strani
Vladimir Orlić - Copyright TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

Danas je završena sednica 2. redovnog zasedanja na kojoj se Skupština Srbije izjasnila o svih 60 tačaka dnevnog reda, posle čega je predsednik parlamenta Vladimir Orlić najavio konferenciju za novinare. 

-Nakon trodnevne rasprave usvojeni su svi akti sa dnevnog reda. Osiguran je budžet za 2024. kao i niz sistemskih zakona. Ono što je bilo najvažnije, svoj posao Narodna skupština u čitavom svom sazivu sigurno će da uradi na najbolji način. Pružili smo snažan doprinos politici koja podrazumeva našu suverenost i zaštitu nacionalnih interesa, da država napreduje na svakom planu. To smo osigurali uprkos potpuno bezobzirnom bahatom ponašanju opozicionih poslanika koji pripadaju partijama bivšeg režima. Taj nivo agresije, prostakluka se ne pamti. Sve je izgubilo smisao i sve se skupilo u jednu tačku - nepatvorena mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pa čak i da se bude protiv onoga što je na korist najslabijih. Tada smo uz sve njihove pretnje rekli da neće uspeti da spreče da život u Srbiji ide dalje, ali time govore šta je njihova jedina politika, rekao je Orlić.

-Za nas je najvažnije da takvi neće biti ni u prilici da odlučuju u ovoj zemlji.

-Nadam se da će narodna volja obezbediti i izabrati odgovornost i onaj odnos koji podrazumeva rešavanje problema i traženje načina da se stvari učine boljim, da ne pruže priliku neodgovornim ljudima da im odlučuju o bilo čemu važnom za narod i državu, kada u narednim danima budemo preduzimali formalne korake za izbore i kada do tih izbora dođe, jer videlo se jasno da je život samo na jednoj strani, rekao je Orlić. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike