Poslanici izglasali predlog budžeta za 2024. godinu

26.10.2023

10:25

0

Autor: I.K.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da srpska ekonomija i dalje raste i da je plan da se tako nastavi i u narednoj godini

Poslanici izglasali predlog budžeta za 2024. godinu
Ilustracija - Copyright RTS 2 printscreen

Poslanici Skupštine Srbije završili su noćas raspravu o svim tačkama dnevnog reda tekućeg zasedanja a predsednik parlamenta Vladimir Orlić odredio je današnji dan za glasanje. 

Poslanici su većiinom glasova izglasali Predlog budžeta za 2024. godinu. Glasalo je 145 poslanika za Predlog, dok je protiv bio 31 poslanik.

RTS 2
 

 

Poslanici bi trebalo da glasaju o 60 tačaka, koliko ih je na dnevnom redu, a među njima su i predlog Zakona o budžetu za 2024. godinu, set medijskih zakona, Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u Skupštini Srbije, obrazlažući predlog državnog budžeta za 2024. godinu, da srpska ekonomija i dalje raste i da je plan da se tako nastavi i u narednoj godini.

Mali je rekao da predloženi budžet obezbeđuje podizanje životnog standarda građana, imajući u vidu povećanja plata i penzija od 1. januara.

Ministar kaže da će plate u javnom sektoru biti veće za 10 odsto, penzije u skladu sa švajcarskom formulom 14,8 odsto, a minimalna zarada za 17,8 odsto.

Penzioneri krajem novembra mogu da računaju i na jednokratnu pomoć od 20.000 dinara.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike