Mali: Strani centri moći teže da Srbija nema apsolutnu većinu!

22.10.2023

22:37

0

Naš interes je Srbija, građani Srbije donose odluku kuda Srbija ide - rekao je Mali

Mali: Strani centri moći teže da Srbija nema apsolutnu većinu!
Siniša Mali - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je večeras da strani centri moći u Beogradu žele da Srbija nema jasnu vladu, pravog vođu, pravog lidera, kako je rekao, nezavisne, slobodarske Srbije.

"Sada imate SNS na 44 odsto, SPS na oko 10 odsto, imate objedinjenu desnicu na 13 odsto, objedinjena levica 23, 24 odsto. U takvoj raspodeli snaga imate većinu, volju naroda koja je jasno izražena. Imate samostalnu Srbiju. Naš interes je Srbija, građani Srbije donose odluku kuda Srbija ide", rekao je Mali za Pink.

''Pogledajte šta rade strane ambasade. Uzmite samo sedam procenata od SNS. Najveći deo bi išao ka desno, neće nikome ka levo. Dakle, desnica bi išla na 17 odsto, SPS na 14, tu onda nema apsolutne većine. Nemate jasnu koaliciju. To je najbolji trenutak kojem teži strani centri moći, gde nemate jasnu vladu, nemate pravog vođu, pravog lidera za nezavisnu, slobodarsku Srbiju", ocenio je Mali.

Ministar finansija i potpredsednik SNS je rekao da je "takozvana, proevropska opozicija vrlo kompaktna".

"Sada je to Đilasova koalicija. Uspeo je novcem da objedini sve, ali neće svojim imenom da izađe. To su stranke koje bi otežale našu poziciju. Kako se opozicija sada ponaša, oni su već pobedili na izborima. Samo se bave svojim mandatima. Zato je predsednik Vučić rekao juče da su ovo presudni izbori", rekao je Mali.

On je rekao da opozicija želi da vrati Srbiju unazad.

"Iz ove situacije, samo je Đilas izašao kao pobednik. On je sam priznao da je zaradio 619 miliona evra tokom tih par godina dok je bio na vlasti. Imam spisak njegovih firmi. Njegove firme su imali direktne ugovore sa beogradskim preduzećima. Pritom, ima ugovor sa Narodnim muzejom koji je bio zatvoren. Korupcija - prva liga. To je Srbija u koju oni žele da vrate, gde novac ide direktno u njihove džepove", istakao je Mali.

On je rekao da je u vreme kada je vladu činila današnja opozicija, Srbija bila na ivici bankrota.

"Pre 11 godina, pola miliona ljudi je ostalo bez posla. Niste imali nijednu fabriku, nisu otvarani putevi, bolnice. Tada je kurs išao sa 83 dinara na 120 za samo četiri godine. Inflacija dvocifrena, bez ikakve krize. Šta je moja poruka? Svi oni, u trenutku, u sekundi, kada su videli da mogu da osvoje vlast, nisu imali problem da budu sa svakim, što znači da prodaju nacionali interes, interes svoje zemlje. Nama su nacionalni srpski interesi broj jedan", rekao je Mali.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike