Putin se oglasio iz Pekinga: Razgovarao sam sa Vučićem, delimo zabrinutost

18.10.2023

12:50

0

Putin je naveo da je sa predsednikom Kine Si Đinpingom Putin razgovarao tri sata

Putin se oglasio iz Pekinga: Razgovarao sam sa Vučićem, delimo zabrinutost
Copyright AP Photo/Ng Han Guan

Predsedniki Rusije Vladimir Putin je na kraju posete Pekingu održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o ekonomskoj saradnji sa Kinom, situaciji u Ukrajini i na Bliskom istoku.

Istakao je i da se susreo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Razgovarao sam, usput, i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je zabrinut oko situacije u njegovom regionu, u Srbiji - kazao je Putin i dodao: "Delimo zabrinutost".

Putin je naveo da je sa predsednikom Kine Si Đinpingom Putin razgovarao tri sata.

Profimedia
 

 

-Bilo je reči o ekonomiji, politici, situaciji na Bliskom istoku. Predsednik je dodao da zajedničke pretnje samo jačaju odnose Rusije i Kine - reko je i dodao da veliki projekti koje Kina i Rusija nameravaju da ostvare u narednih 30 godina su konkretni, ukazao je ruski predsednik.

- Te 2019. godine dogovorili smo se da do 2024. postignemo trgovinsku razmenu u vrednosti od 200 milijardi dolara. To je mnogima bilo neverovano. Ali do danas smo tu granicu već prevazišli - istakao je lider Rusije i dodao da inicijativa "Jedan pojas, jedan put" nema konkurenciju.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao važnost posete Pekingu i značajne ugovore , čak njih 18. koji su potpisani u Kini.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike