Lažu o sankcijama Srbiji, a ignorišu pitanje ZSO: Raskrinkane obmane Nove S o Rezoluciji EP (FOTO)

17.10.2023

17:41

0

Sa druge strane, oko pitanja sankcija podigli su prašinu, otvoreno pokazujuci da priželjkuju da se našoj zemlji uvedu sankcije

Lažu o sankcijama Srbiji, a ignorišu pitanje ZSO: Raskrinkane obmane  Nove S o Rezoluciji EP (FOTO)
Evropski parlament - Copyright AP Photo/Jean-Francois Badias

U tekstu pod naslovom: „Ekskluzivno Predlozi za rezoluciju Evropskog parlamenta o Banjskoj: Vučićevi saveznici predlažu sankcije ako se utvrdi odgovornost vlasti" sa portala Nova S slagali su da Evropska narodna partija (EPP) predlaže sankcije zbog incidenta u Banjskoj od 24. septembra, iako istih nema ni na vidiku, već se tek uslovno predlažu mere, a kako prenosi Informer, dok lažu o sankcijama, potpuno ignorišu činjenice o temi ZSO koje im ne odgovaraju.

Time su, dalje se navodi, u senzacionalistickom tekstu, još jednom su stali protiv države Srbije i propustili su da istaknu da EPP poziva tzv. Kosovo da formira ZSO bez daljeg odlaganja, vec su to cisto taksativno naveli. 

Sa druge strane, oko pitanja sankcija podigli su prašinu, otvoreno pokazujuci da priželjkuju da se našoj zemlji uvedu sankcije.

printscreen
 

 

Takođe, važno je istaći da EPP osuđuje Srbiju zbog blokade tzv. Kosova u Savetu Evrope.

- Duboko žalimo zbog prigovora Srbije na članstvo Kosova u Savetu Evrope, pozivamo Srbiju da se uzdrži od upotrebe sile u skladu sa medunarodnim obavezama - navodi se u predlogu.

Ova taćka nedvosmisleno dokazuje da Srbija i predsednik Aleksandar Vučić trpe pritiske upravo zbog toga što Vučić čuva integritet i suverenitet države.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike