"Gračanicu neće dobiti, Srpska lista im je trn u oku": Popović bez zadrške o događajima na KiM

17.08.2021

20:36

0

Autor: A. B.

Popović je rekao da je ovo i novi vid poruke koju Albanci prenose Srbima - da ih ne žele na Kosovu i Metohiji, odnosno, da ne žele da ih vide ujedinjene

"Gračanicu neće dobiti, Srpska lista im je trn u oku": Popović bez zadrške o događajima na KiM
Copyright Printscreen / Youtube / KosovoOnline

Gračanicu neće dobiti, poručio je danas gradonačelnik te opštine Srđan Popović komentarišući udruživanje albanskih stranaka u Gračanici pred lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, zakazane za sredinu oktobra.

Popović je rekao da je Srpska lista “trn u oku” Albancima jer je uspela da objedini Srbe na Kosovu i Metohiji i ocenio da ujedinjavanje albanskih partija uoči lokalnih izbora govori u prilog tome da oni ne žele da vide Srpsku listu na političkoj sceni.

– Bedem koji smo napravili za opstanak našeg naroda sigurno neće biti probijen – Gračanicu neće dobiti – poručio je Popović.

Pročitajte još:

Popović je rekao da je ovo i novi vid poruke koju Albanci prenose Srbima – da ih ne žele na Kosovu i Metohiji, odnosno, da ne žele da ih vide ujedinjene.

Srđan Popovic, Youtube printscreen

– Oni ne žele da vide ujedinjene Srbe koji su stali pod jedan barjak u odbrani naše države Srbije i interesa naših građana na prostoru Kosova i Metohije. Srpska lista od svog osnivanja radi na opstanku našeg naroda na ovim prostorima, ali i na jačanju veza između našeg naroda i Beograda – naveo je Popović, prenosi “Sputnjik”.

Gradonačelnik Gračanice kaže da je ponosan što naš narod na KiM uspeva sve ove godine da opstane i smatra da je za to zaslužna odgovorna i jedinstvena politika Srpske liste i Beograda.

– Naša država ulaže sve više i više u našu budućnost ovde. Upravo to ne odgovara albanskim liderima i zato žele da Srpsku listu svrgnu sa vlasti i ostvare uticaj u srpskim sredinama. Naš narod je to prepoznao i veruje Srpskoj listi, a pokazatelj toga je uspeh koji beleži kako na terenu, tako i na političkom polju – naglasio je.

Dodao je da je srpski narod vrlo odgovoran, posebno kada je u opasnosti i tvrdi da Gračanica ne može da padne u ruke Albanaca, ma koliko se ujedinjavali.

– Politiku naše države naš narod vidi na pravi način i zna šta znači podrška Beograda i našeg predsednika za naš narod ovde – rekao je Popović.

Pročitajte još:

Podsetio je i da je u poslednjih nekoliko meseci bilo više od 80 incidenta koje su izazvali Albanci u Gračanici, ali je, kako kaže, naš narod svestan situacije u kojoj živi duže od 20 godina i Albanci uprkos svemu nisu uspeli da ih oteraju, pa neće ni sada.

Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija je u Gračanici, kao i u ostalim srpskim opštinama, na čelu udruženog bloka albanskih stranaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike