Nastavlja se maltretiranje Srba: Novi pretresi na više lokacija u Severnoj Mitrovici i Zvečanu

11.10.2023

12:11

0

Autor: I.K.

Akciju je potvrdio i zamenik direktora za region Mitrovica - Sever, Veton Eljšani

Nastavlja se maltretiranje Srba: Novi pretresi na više lokacija u Severnoj Mitrovici i Zvečanu
Copyright AP Photo/Radul Radovanovic

Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije izvršili su danas pretres na više lokacija u Severnoj Mitrovici i Zvečanu.

Kako su građani koji su se zatekli na licu mesta posvedočli za Kosovo Onlajn, specijalci su upali u jedan stan u blizini bolnice u Severnoj Mitrovici kao i u jedan objekat u Bošnjačkoj mahali. Akcija nije dugo trajala, jer su se ubrzo nakon pretresa povukli. Nije poznato šta je bio povod za akciju pretresa.

U isto vreme izvršen je pretres jedne kuće u Zvečan. Kao ni u slučaju Severne Mitrovice, nije poznato šta je bio razlog tog pretresa, a policija nije dozvolila novinarskim ekipama snimanje i fotografisanje.

Akciju je za Tanjug potvrdio i zamenik direktora za region Mitrovica - Sever, Veton Eljšani, ne iznoseći više detalja. Tanjug saznaje da su pretres u blizini KBC-a posmatrali su i pripadnici Euleksa. 

Podsetimo, specijalci tzv. kosovske policije priveli su danas u Leposaviću još jednog Srbina, M.M. (34), i tom prilikom izvršili pretres njegove porodične kuće.

Juče je na Merdaru uhapšen Srbin T.B. iz Prilužja, i njemu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, potvrdila je njegova advokatica Jovana Filipović.

Takođe, pripadnici specijalne jedinice upali su kasno sinoć u jedan objekat u Leposaviću koji se nalazi u blizini hale sportova gde su tražili navodno oružje. Tom prilikom zaplenili su nekoliko vozila "civilne zaštite" ali oružje nisu našli.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike