Srpska lista: Kurti nastavlja sa svojim planom - da polovinu Srba uhapsi, a polovinu protera!

10.10.2023

21:31

0

Teror nad Srbima ne prestaje

Srpska lista: Kurti nastavlja sa svojim planom - da polovinu Srba uhapsi, a polovinu protera!
Kurtijeva policija - Copyright Tanjug/Dopisništvo KiM

Srpska lista saopštila je povodom današnjeg hapšenja još jednog Srbina na administrativnom prelazu Merdare, da režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija režim nastavlja sa sprovođenjem hrvatskog scenarija i ispunjenjem njegovog plana za rešavanje pitanja srpskog naroda koji je obećao pre nekoliko meseci, da polovinu Srba protera, a polovinu uhapsi, naravno bez dokaza.

- Danas, u popodnevnim časovima, na administrativnom prelazu Merdare, uhapšen je Tomica B. iz Prilužja, u svom mestu poznat kao dobar, povučen i porodičan čovek koji nije prodao svoju imovinu. On se sumnjiči da je počinio navodno ratni zločin, i do sada je 24 godine bez ikakvih problema prelazio administrativne prelaze i boravio na Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Dodaju da je užasan osećaj kod svih Srba na Kosovu i Metohiji kada Kurtijev režim ima slobodu da maltretira, hapsi i proglašava krivim Srbe bez ijednog dokaza o krivici, i to u prisustvu međunarodnih misija i najskuplje evropske misije Euleks, koja se, po pravilu kada se krše prava Srba, nikada nije oglasila.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike