Đurđev: Jermenski scenario na Balkanu mora biti izbegnut!

09.10.2023

09:01

0

"Rusija da bude Srbiji ono što je Amerika Izraelu"

Đurđev: Jermenski scenario na Balkanu mora biti izbegnut!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

- Komplimenti koje je Vladimir Putin na nedavno održanom Valdajskom klubu uputio Srbima, opisujući nas kao narod koji Zapad nikada ne može pokoriti, predstavljaju veliki podstrek i ohrabrenje, ali potrebno je dodatno ojačati saradnju Srbije i Rusije u svim sferama, a posebno u oblasti bezbednosti i proizvodnje hrane kako bismo spremno dočekali svaki pokušaj destabilizacije Balkana na štetu Rusa i Srba" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da srpske bezbednjake ne sme da iznenadi albanski ili bilo koji drugi napad na suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje kao što se to desilo Izraelu i da pod hitno moramo menjati mentalitet po kome nam je postalo normalno da srpske putare iznenadi sneg u januaru.

- U čemu leži snaga Izraela? U velikom budžetu za vojsku i bezbednosne službe, u proizvodnji hrane i u nedvosmislenoj podršci koju uživa od Sjedinjenih Američkih Država. Srbija mora sama, pod hitno, da ojača prva dva od tri navedena elementa, a treći je na Rusiji koliko i na nama, jer ono što je Amerika Izraelu Rusija mora biti Srbiji - podvukao je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige uveren je da, ako budemo dosledno sledili ovu strategiju, neće biti jermenskog scenarija ni na Severu Kosova ni u Republici Srpskoj. 

-Srbija je 1990-ih pokazala da čuva leđa Rusiji, ona ih čuva i danas, Rusija to razume i vreme je da deluje u praksi - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike