Cela Rusija u bojama srpske zastave: Podrška našem narodu posle ubistva četiri junaka na Kosmetu (FOTO/VIDEO)

27.09.2023

19:00

0

U mnogim gradovima Ruske Federacije, građani su se probudili uz poruku koja ističe jednostavnu, ali duboku poruku: "Jedna boja, jedna vera, jedna krv"

Cela Rusija u bojama srpske zastave: Podrška našem narodu posle ubistva četiri junaka na Kosmetu (FOTO/VIDEO)
Copyright Foto: Printscreen

Nakon tragičnog događaja u selu Banjska, gde su četiri Srbina izgubila svoje živote, Srbi nisu ostali sami u svojoj boli. U ovim teškim trenucima, podrška je stigla iz Rusije, ističući duboko bratstvo i solidarnost između dva naroda.

U mnogim gradovima Ruske Federacije, građani su se probudili uz poruku koja ističe jednostavnu, ali duboku poruku: "Tugujemo zajedno sa Srbijom. Jedna boja, jedna vera, jedna krv". Ova poruka zajedno sa srpskom zastavom je istaknuta na zgradama, bilbordima, zidovima itd. simbolizirajući zajedništvo i podršku Rusa srpskom narodu.

I dok lažni premijer tzv. države Kosovo Aljbin Kurti optužuje Srbe za terorizam i dok su zapadne sile ostale neme, Rusija se istakla kao izuzetak.

Foto: Printscreen
 

Rusko društvo i patriotske organizacije su brzo reagovale, izražavajući svoju solidarnost sa braćom Srbima i pružajući podršku njihovoj borbi protiv terora koje nameće Kurti. Ova podrška nije samo retorička, već iskrena i snažna, svedočeći o čvrstim vezama između ruske i srpske kulture i naroda.

Foto: Printscreen
 

Podsetimo se da su i prethodnih godina Srbi na Kosmetu bili izloženi različitim oblicima pritiska i nasilja, uključujući i najmlađe meštane koji su trpeli maltretiranje, ranjavanje i hapšenja. Ova nova tragedija u Banjskoj samo je podsetnik na kontinuirani teror sa kojim se suočavaju.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, proglasio je nacionalnu žalost povodom ovih događaja, a država Srbija izražava duboko saosećanje prema porodicama stradalih Srba, koji su se hrabro suprotstavili teroru koji traje predugo. U znak poštovanja prema žrtvama, brojni građani su se juče i večeras okupili ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, gde su polagali cveće i palili sveće, a u centru Niša, građani su doneli transparent na kojem piše "Slava srpskim junacima".

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike