Šiptari blokirali kanale "Arene sport" na teritoriji KiM! Kurti namešta poslove kosovskim kompanijama

04.10.2023

10:57

0

Pozadina ove odluke najverovatnije nema nikakve veze sa objavljenom podrškom srpskim herojima, već je to iskorišćeno kako bi se posao podelio kosovskim kompanijama

Šiptari blokirali kanale "Arene sport" na teritoriji KiM! Kurti namešta poslove kosovskim kompanijama
Printscreen/Arena sport - Copyright Printscreen/Arena sport

Kurtijeva navodno nezavisna komisija za medije zabranila je kanale "Arene sport" na teritoriji KiM zbog emitovanja podrške srpskim herojima koji su poginuli u Banjskoj 24. septembra. U saopštenju nisu zaobišli da u svom propagandističkom maniru ubijene Srbe još jednom nazovu teroristima.


Nezavisna komisija za medije, institucija lažne države Kosovo, na sastanku kojem je predsedavao Jeton Mehmeti donela je odluku da obustavi emitovanje kanala "Arene sport" na KiM.

Ova odluka navodno je usledila nakon što su kanali "Arena sport" prikazali poruke podrške srpskim junacima stradalim u okršaju u Banjskoj 24. septembra.

"Već imamo dokaze da su sportski kanali Arene sport emitovali sadržaje koji su u suprotnosti sa IPC uredbom 2020/01. To znači da su emitovane video-poruke koje dolaze iz Srbije i koje imaju sadržaje koji veličaju teroristički napad na severu i pre svega su preteće poruke za građane Republike Kosovo", stoji u saopštenju Mehmetija.

Pozadina ove odluke najverovatnije nema nikakve veze sa objavljenom podrškom srpskim herojima, već je to iskorišćeno kako bi se posao podelio kosovskim kompanijama.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike