Ušlo je oko 15 do zuba naoružanih specijalaca sa dugim cevima! Dragiša Milović o upadu Kurtijevih terorista u KBC "Kosovska Mitrovica"

01.10.2023

23:00

0

Autor: N.P.

Tortura je dostigla vrhunac dolaskom Aljbina Kurtija

Ušlo je oko 15 do zuba naoružanih specijalaca sa dugim cevima! Dragiša Milović o upadu Kurtijevih terorista u KBC "Kosovska Mitrovica"
Dragiša Milović - Copyright TV Pink

Dragiša Milović, zamenik direktora KBC "Kosovska Mitrovica" uključoio se večeras u emisiju "Hit tvit" na televiziji "Pink". 

On je istakao da tortura Srba na Kosovu i Metohiji traje od 1999. godine, ali da je vrhunac doživela dolaskom na vlast Aljbina Kurtija.

Milović je objasnio i šta se dešavalo prilikom upada naoružanih Kurtijevih specijalaca u KBC "Kosovska Mitrovica".

AP Photo/Radul Radovanovic
 

- Naši građani, građani čitavog severa osećaju tugu, žalost, zabrinutost za našu prespektivu na ovim prostorima. Ova tortura traje već godinama i sada dostiže vrhunac dolaskom Aljbina Kurtija na vlast. I dok mi sada pričamo vrši se pretres u stanu Lazara Janićijevića. Oko 15 specijalaca upalo je sa dugim cevima uništavajući sve. Na moje pitanje "šta se traži", rečeno je da imaju nalog za pretres od suda. Sve se to odigravalo pred očima naših pacijenata koji se leče. Sve je to ostavilo traga za njihovu psihu. Mnogi su zatražili pomoć psihijatra. Kako će sada naši hirurzi ući u operacionu salu da nekome spašavaju život, kad znaju da su isperd policajci sa dugim cevima. Nisu konkretno rekli šta su tražili. Dali su izveštaj na albanskom jeziku gde stoji da ništa nisu našli - rekao je on.

Tanjug/str
 

Zamenik direktora KBC "Kosovska Mitrovica" pričao je i o nedostatku lekova sa kojim se lekari u ovoj ustanovi suočavaju.

- Imamo i veliki problem na koji pokušavamo da ukažemo. Dostavljanje lekova, sanitetskog materijala, sve je to mesecima zapostavljeno. Ne može da pređe kod nas. Trošimo poslednje zalihe. Naša deca u dispanzeru nisu primili vakcinu pošto je nema. Preti nam humanitarna katastrofa. Iz Međunarodne zajednice nas saslušaju, zapišu i to je sve što se dešava. Oni nas upućuju na Prištinu, da li smo podneli zahteve. Zahtevi stoje, nekako je to i funckionisali do dolaskaKurtija na vlast, sada sve stoji. To je sve na štetu naših pacijenata. KBC Kosovska Mitrovica je jedina bolnica u kojoj se leče i Srbi i Albanci, mi to ne biramo, i zato nam je ta pomoć neophodna - zaključio je Milović.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike