Kurtijev teror ne prestaje! Uhapšen još jedan Srbin iz Prizrena

29.09.2023

18:06

0

Autor: M. Vu.

Protiv ovog lica podneta je krivična prijava zbog sumnje da je u septembru 1998. godine u naselju 'Hoka Mahal' u Prizrenu učestvovalo u ubistvu tri civila

Kurtijev teror ne prestaje! Uhapšen još jedan Srbin iz Prizrena
Tzv. Kosovska policija - Copyright Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Policija na KiM uhapsila je M. P. srpske nacionalnosti zbog sumnje da je ta osoba počinila krivično delo "ratni zločin protiv civilnog stanovništva" u Prizrenu.

"Protiv ovog lica podneta je krivična prijava zbog sumnje da je u septembru 1998. godine u naselju 'Hoka Mahal' u Prizrenu učestvovalo u ubistvu tri civila albanske nacionalnosti, koji nisu bili vojno angažovani", navodi se saopštenju specijalnog tužilaštva u Prištini.

Po nalogu predmetnog tužioca, okrivljenom je određena mera zadržavanja i policijskog zadržavanja, radi upućivanja sudiji za prethodni postupak, u zakonskom roku.

Da podsetimo, ROSU specijalci su jutros upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, a tom prilikom zaplenili su dva automobila marke "mercedes" i jedan kvad.

Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu
 

Teror premijera lažne države Aljbina Kurtija i njegovih terorista ne prestaje, a do zuba naoružani specijalci sa prstom na obaraču šetali su se ispred dečijeg vrtića u kome su u tom trenutku bila deca i zaposleni vaspitači.

Tzv. kosovska policija saopštila je da će tokom današnjeg dana izvršiti pretres na pet lokacija u opštinama na severu Kosova, a u vezi sa događajem od nedelje 24. septembra u Banjskoj.

Situacija na KiM je proteklih nedelju dana prilično zaoštrena.

U incidentu lokalnih Srba i tzv. kosovske policije 24. septembra stradali su Stefan Nedeljković iz Zvečana, Igor Milenković i Bojan Mijailović iz Leposavića, kao i jedan policajac.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike