"Svečlja, prestani sa lažima!": Oglasio se Petković i poručio da se Beogradu podmeće krivica lažnim papirom!

27.09.2023

17:54

0

On je istakao da je laž "papir koji je Svečlja danas objavio kao nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske"

"Svečlja, prestani sa lažima!": Oglasio se Petković i poručio da se Beogradu podmeće krivica lažnim papirom!
Petar Petković - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Direktor Kancelarije za Kosovu i Metohiju Petar Petković poručio je danas ministru unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalju Svečlji da prestane za lažima i naglasio da je njegova namera da optuži Beograd za navodnu umešanost u događaje u selu Banjska.

- Kurtijev ekstremista Dželjalj Svečlja nastavio je danas sa gnusnim lažima sa kojima ne prestaje od trenutka tragičnih događaja u Banjskoj a sve sa namerom da Beograd optuži za navodnu umešanost u ta dešavanja koja je svojom antisrpskom politikom proizveo Aljbin Kurti - naveo je Petković u saopštenju.

On je istakao da je laž "papir koji je Svečlja danas objavio kao nekakav dokaz o umešanosti Vojske Srbije u događaje iz Banjske".

Tanjug/Dopisnik KiM
 

 

- To nije papir ni o kakvoj primopredaji oružanog sredstva, kako to obamnjuje Svečlja, već je reč o običnom tehničkom listu koji ide uz svako oružano sredstvo i koji se zvanično zove 'lista pakovanja'. Ona isključivo sadrži nomenklaturni broj i vrstu sredstva i nije nikakav revers o zaduženju sredstva - objasnio je Petković.

Dodao je da je Svečlja lagao i za preminulog Srbina u Novom Pazaru, da je Milan Radoičić smešten na VMA, kao i da je u Banjskoj zaplenjeno navodno vozilo Žandarmerije, navodeći da je reč o vozilu "za koje postoje informacije da je uvezeno iz Hrvatske i da nema nikave veze ni sa srpskom vojskom ni policijom".

- Ni tu mu nije bilo dosta pa već četvrti dan nastavlja da laže kako su u događajima u selu Banjska učestvovali Srbi iz centralne Srbije što je potpuna neistina. Zato Svečlja, prestani sa lažima - poručio je Petković.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike