Predsednik Srbije se oglasio nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte: "Tražio sam da KFOR preuzme brigu o bezbednosti na severu KiM"

26.09.2023

11:50

0

Autor: D.M.

Postavio sam pitanje i zašto je EULEKS bio odbijen od strane tzv. kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova, napisao je Vučić

Predsednik Srbije se oglasio nakon sastanka sa ambasadorima Kvinte: "Tražio sam da KFOR preuzme brigu o bezbednosti na severu KiM"
Copyright Instagram/milosvucevic_odbrana

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji.

- U jednom od najtežih trenutaka za Srbiju, imao sam važan razgovor sa predstavnicima Kvinte. Ponovio sam stavove Srbije o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i zatražio da KFOR preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto Kurtijeve policije. Takođe, postavio sam pitanje i zašto je EULEKS bio odbijen od strane  tzv. kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Podsetimo, u noći između subote i nedelje u selu Banjska došlo do sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije u kojem su poginula četvorica Srba i jedan policajac.

Nastradali su Igor Milenković i Bojan Mijailović iz Zvečana kao i Stefan Nedeljković iz Zvečana,  dok je identitet četvrtog lica za sada nepoznat.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike