Ko je bio ubijeni Stefan? Heroj iz Banjske je bio veliki vernik - 2016. godinu pamtio je do kraja života (VIDEO)

26.09.2023

10:19

1

Autor: E.H.

Dao je svoj život za Kosovo i Metohiju

Ko je bio ubijeni Stefan? Heroj iz Banjske je bio veliki vernik - 2016. godinu pamtio je do kraja života  (VIDEO)
Stefan Nedeljković - Copyright Printscreen/Društvene mreže

U oružanom sukobu sa tzv. kosovskom policijom u Banjskoj stradala su četvorica Srba među kojima je i Stefan Nedeljković (31) iz Zvečana.

Nedeljković je važio za izuzetno uzornog mladića i sportistu u Zvečanu i okolini. Sin je uglednog poslovnog čoveka Dragana Nedeljkovića zvanog Katolik, koji je ranije bio predsednik Opštine Zvečan. Nije želeo da se pomiri sa okupacijom Kosova i Metohije od strane terorista bivše OVK preobučenih u tzv. kosovske policajce, uzeo je pušku i viteški otišao u boj za slobodu.

Stefan Nedeljković nekadašnji je pobednik plivanja za Časni krst u jezeru Gazivode 2016. godine, a odlikovao ga je episkop raško-prizrenski Teodosije.

Tom prilikom je dobio medaljon sa likom Svetog Nikole, drveni krst do kojeg je prvi doplivao, kao i simboličnu novčanu nagradu.

Podsetimo, pored Stefana, u noći između subote i nedelje u selu Banjska nakon sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije, poginula su još trojica Srba. Nastradali su Igor Milenković i Bojan Mijailović iz Leposavića, dok je identitet trećeg lica zasada nepoznat.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike