Pojavile se fotografije iz sela Banjska: Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, sveštenstvo se zaključalo u kapelu! (FOTO)

24.09.2023

14:01

0

Sveštenstvo i vernici su zaključani u kapeli

Pojavile se fotografije iz sela Banjska: Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, sveštenstvo se zaključalo u kapelu! (FOTO)
Copyright RINA

U dvorištu manastira Banjska nalaze se maskirana i naoružana lica, dok su sveštenstvo i vernici zaključani u kapeli.

Na jednoj od fotografija, koje je objavila RINA, vidi se kako jedno lice razgovara, čak i sudeći po fotografiji, upućuje pretnje nekom od sveštenih lica.

Eparhija raško-prizrenska najoštrije osuđuje najnoviji napad koji se dogodio jutros na severu Kosova, u blizini sela Banjska, u kome je jedan kosovski policajac ubijen, a dvojica povređena.

To je ozbiljan incident koji može imati velike posledice i zato je veoma važno da se preduzme sve kako bi se sačuvao red mir i poredak. Eparhija najiskrenije izražava saučešće članovima porodice poginuloga policajca i iskreno se nada da će se dvojica ranjenih što pre oporaviti.

- Eparhija je jako zabrinuta jer prema najnovijim informacijama, grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u sam manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju. Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira - navodi se u saopštenju eparhije.

Radi bezbednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je takođe zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji.

KFOR: Pratimo situaciju, spremni smo da reagujemo 

Misija KFOR saopštila je danas da nastavlja da pomno prati situaciju u Banjskoj, kao i da su njene trupe prisutne u tom području i spremne da odgovore ako bude potrebno.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Tanjugu, "Kosovska policija" ima primarnu odgovornost za upravljanje incidentom na terenu i dodaje da je komandant Misije u bliskom i stalnom kontaktu sa svim međunarodnim instancama, uključujući EU, načelnika generalštaba Vojske Srbije i sa institucijama u Prištini, kao i da intenzivno radi na pronalaženju rešenja.

"Misija KFOR-a pod vodstvom NATO-a oštro osuđuje napad na kosovsku policiju i upućuje izraze najdubljeg saučešća porodici i voljenima preminulog", navodi se u saopštenju.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike