Osmišljena akcija kako bi se okupirao ceo sever KiM? Srbi preplašeni zbog akcije policije, ne izlaze iz kuća

24.09.2023

13:45

0

Autor: I.K.

Na severu Kosova i Metohije od rano jutros traju dramatični događaji

Osmišljena akcija kako bi se okupirao ceo sever KiM? Srbi preplašeni zbog akcije policije, ne izlaze iz kuća
Copyright Tanjug/AP/Dejan Simićević

Srbi su preplašeni i zaključali su se u kućama, a sve od straha šta će im se desiti zbog haosa koji je kreirao Aljbin Kurti. U južnoj srpskoj pokrajini, jake snage tzv. kosovske policije i pripadnici ROSU sa dugim cevima opkolili su manastir Banjska i blokirali sve prilaze. Na kosovo se ne može preko Jarinja i Brnjaka. Ovim povodom najavljeno je i obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kako javlja Lazar Stević, novinar TV Most, iz okoline sela Banjska, do sela ne može da se prođe.

-Nema informacija ko je ta maskirana banda koja je ušla u manastir. Otac Danilo sa sveštenstvom ne izlazi napolje. Aljbin Kurti je pokazao fotografije tih maskiranih lica i poručio im je da se predaju. Veoma malo informacija dolazi iz ovog mesta - rekao je on za Informer. 

Kako kaže, tu je oko 60 srpskih porodica.

Printscreen/Youtube/Kosovo onlajn Tanjug/Dopisnik KiM
 

 

-Nisu dozvolili ambulanti da prođe do sela, pucnji se čuju povremeno iz pravca Banjske, ne možemo da odredimo da li je iz manastira ili iz sela. To je ono što znamo u ovom trenutku, Srbi su preplašeni, niko ne izlazi iz svojih kuća, Banjska je blokirana sa svih strana. Tzv. kosovska policija pretresa sve ljude, ističe novinar TV Most. 

Dodaje i da se Srbi pribojavaju da je ovo osmišljena akcija kako bi se okupirao ceo sever KiM i da je sve iscenirano u Prištini. 

Podsetimo, na severu Kosova od rano jutros traju dramatični događaji, a u mestu Banjska, odjekuju pucnji. Kako je saopštila tzv. kosovska policija u sukobu sa nepoznatim osobama, nedaleko od Banjske poginuo je jedan policajac.

Sukob je, prema saopštenju policije, počeo noćas oko 2.30 sati, kada su pripadnici jedinice za brzu intervenciju primetili da su na ulazu Bajnsku dva kamiona bez registarskih oznaka bila postavljena na mostu i da je ulaz u ovo selo preko mosta bio blokiran.

Najnovije vesti o dešavanjima na Kosovu i Metohiji možete da pratite u odvojenom tekstu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike