Srbi na Kosovu i Metohiji pod stravičnim pritiskom: Brnjak i Jarinje zatvoreni (VIDEO)

24.09.2023

13:04

0

Srbi koji se nalaze na Severu Kosova kao i u enklavama kažu da nedeljama trpe nezamislive pritiske od strane kosovskih vlasti

Srbi na Kosovu i Metohiji pod stravičnim pritiskom: Brnjak i Jarinje zatvoreni (VIDEO)
Sever Kosova - Copyright Kosovo online

Kako saznaje "Vojvodina uživo", administrativni prelazi Brnjak i Jarinje su zatvoreni, a Merdare ne bi trebalo da se zatvara danas. Pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije raspoređeni su na severu Kosova i Metohije.

Srbi koji se nalaze na Severu Kosova kao i u enklavama kažu da nedeljama trpe nezamislive pritiske od strane kosovskih vlasti, koje pored svakodnevnog patroliranja, uporno uhapse bar jednog Srbina bez davanja objašnjenja i razloga.

Grupi turista koji obilaze Srpske svetinje, među kojima je i novinarka portala "Vojvodina uživo", javljeno da je zabranjen odlazak u Prizren i preusmereni su na Gračanicu.

Podsećamo da su pripadnici specijalnih jedinica tzv. kosovske policije blokirali prilaz selu Banjska nakon što je policija u Prištini saopštila da je na ulazu u to selo jedan policajac poginuo, a drugi ranjen kada je na njih pucano iz vatrenog oružja.

Kosovski specijalci sa dugim cevima nalaze se na raskrsnici na ulazu u Banjsku i ne dozvoljavaju prolaz nikome, a ulaz nije dozvoljen ni vozilu hitne pomoći Kliničko-bolničkog centra iz Kosovske Mitrovice, javlja dopisnik Tanjuga. Iz obližnjih šuma u ataru sela Banjska čuje se sporadična pucnjava. 

Šef Euleksa stigao je u policijsku stanicu u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike