Brutalno zastrašivanje Srba na KiM: Bačene tri bombe u dvorišta naših sunarodnika u Kosovskom Pomoravlju (FOTO)

22.09.2023

11:21

0

Autor: 24sedam

Policija na licu mesta vrši uviđaj

Brutalno zastrašivanje Srba na KiM: Bačene tri bombe u dvorišta naših sunarodnika u Kosovskom Pomoravlju (FOTO)
Copyright Tanjug/Kancelarija za KiM

Tri eksplozivne naprave bačene su noćas u dvorišta srpskih porodica u opštini Ranilug u Kosovskom Pomoravlju.

U dve eksplozije načinjena je materijalna šteta, dok treća naprava nije eksplodirala.

Najpre je oko 2.20 bomba bačena u dvorište kuće Vladice Aritonovića, zamenika predsednika opštine Ranilug, dok je druga bomba oko 2.30 bačena na kuću Srđana Ristića, direktora predškolske ustanove.

Treća bomba, koja nije eksplodirala, bačena je na kuću Zorana Ristića, direktora Centra za socijalni rad.

Policija na licu mesta vrši uviđaj.

"Reč je o brutalnom zastrašivanju Srba"

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je povodom najnovijih napada na Srbe na KiM da je reč o brutalnom zastrašivanju, i to svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da "pate i plate".

- Tokom noći u Kosovskom Pomoravlju bačene su tri bombe na kuće predstavnika i rukovodioca Srpske liste kako bi se oni zastrašili i naterali da napuste svoja ognjišta, a sve s ciljem etničkog čišćenja Srba koje Kurti kontinuirano sprovodi - rekao je Petković.

Tanjug/Tara Radovanović
Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković

Prvo je oko 2.30 bačena bomba u dvorište Srđana Ristića u Ranilugu, direktora Predškolske ustanove "Pčelica maja". Pričinjena je velika materijalna šteta, ali su članovi porodica na svu sreću dobro. U isto vreme bačena je bomba na porodičnu kuću i garažu Vladice Aritonovića, u selu Glogovce, koji je zamenik gradonačelnika opštine Ranilug. I ovde je pričinjena velika materijalna šteta, a u napadu niko nije povređen. 

Tokom noći eksplozivna naprava je bačena na kuću Zorana Ristića iz Raniluga, direktora Centra za socijalni rad, ali nije došlo do eksplozije. 

- Reč je o brutalnom zastrašivanju predstavnika Srpske liste koji dolaze svega nekoliko dana nakon pretnji Aljbina Kurtija da će Srbi i Srpska lista da "pate i plate". Kurti je svoj naum počeo da ostvaruje prvo hapšenjem trojice Srba, a sada vidimo i da su na tri srpske kuće bačene bombe. Očekujemo da se ovi mučki napadi na predstavnike Srpske liste najozbiljnije shvate i istraže, jer šalju jasnu poruku i pretnju Srbima da napuste svoja vekovna ognjišta. Kancelarija će o ovim sinhronizovanim i osmišljenim napadima obavestiti i međunarodne predstavnike jer se ovakva dela s obeležjima terorizma ne smeju olako shvatiti - izjavio je Petković.

Pet eksplozivnih naprava bačeno na Srbe u poslednjih mesec dana

Pet eksplozivnih naprava bačeno je u poslednjih mesec dana na kuće i objekte srpskih vlasnika i Kosovskom Pomoravlju.

Podsetimo, sinoć je i kamenovana kuća Bosiljke Nojić (77) u Gnjilanu, u blizini gradskog groblja, pri čemu joj je polomljen prozor na kući.

Takođe, na putu između Bistrice i Leposavića na KiM sinoć je priveden, saslušan pa pušten G. P., koji je upravljao vozilom sa lekovima i medicinskim materijalom iz centralne Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike