Novo maltretiranje Srba! Kurtijeva policija pretukla dvojicu srpskih mladića u Gračanici, jedna teže povređen

15.09.2023

23:14 >> 00:39

0

Jedan od mladića je završio u bolnici, dok je drugi priveden u policijsku stanicu, ispred koje su počeli da se okupljaju meštani u znak protesta

Novo maltretiranje Srba! Kurtijeva policija pretukla dvojicu srpskih mladića u Gračanici, jedna teže povređen
Provođenje srpskog mladića u Gračanici - Copyright Foto: Printskrin/Kosovo online

U centru Gračanice pripadnici kosovske policije pretukli su večeras dvojicu srpskih mladića (24 i 19 godina). Jedan od mladića je završio u bolnici, dok je drugi priveden u policijsku stanicu, ispred koje su počeli da se okupljaju meštani u znak protesta.

Među njima se nalaze i predsednik PO Priština, Novak Živić, predsednica opštine Gračanica, Ljiljana Šubarić i predsednik Skupštine Opštine Gračanica, Milan Dimitrijević, ali i pojedini lokalni predstavnici.

Novak Živić odbio je da medijima da izjavu, rekavši da se tu nalazi kao građanin.

Kako su naveli okupljeni, do incidenta je došlo kada je policijska patrola zaustavila mladiće u kolima i krenula da im piše kaznu za pojas. 

Mladići su tražili da kazna bude na srpskom jeziku, nakon čega su upitani "da li znaju gde žive", da bi ih potom policajci izvukli iz automobila.

 

 

Jedan od očevidaca Aleksandar Vasić tvrdi da  dečko koji je vozio auto nije nasrnuo na policiju ni u jednom trenutku.

„Valjda su mu pisali kaznu negde gore pola sata pre toga i zaustavili su ga tu ponovo. I on je pokušao da izađe iz kola da ih pita zašto mu pišu kaznu dva puta za pola sata, ali i nisu mu dozvoljavali da izađe. Kada su mu uručili kaznu njegov brat je došao tu i rekao je, zašto ste pisali kaznu na albanskom, i tu je počelo guranje, oborili su ga dole, tri albanska policajca. Oni su ga bacili dole, na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao nisam ništa kriv, stvarno ništa nije rekao, samo je njegov brat rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, ništa drugo“, rekao je Vasić.

 

Bonus video:

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike