Srpska lista stala uz predsednika: Braneći našu državu Vučić nagovestio dolazak boljeg sveta!

21.09.2023

22:08

0

Naš narod na Kosovu i Metohiji i danas potvrđuje podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću

Srpska lista stala uz predsednika: Braneći našu državu Vučić nagovestio dolazak boljeg sveta!
Copyright Tanjug/AP Photo/Richard Drew

Srpska lista (SL) ocenila je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom, govorom pred Generalnom skupštinom UN, potvrdio da je veliki državnik i da "Srbija nije šaka zobi koju svaka vrana može da pokljuca", već država sa ozbiljnom državotvornom tradicijom, principima i slobodarskim idealima. 

SL u saopštenju naglašava da je, braneći pravo Srbije na sopstvenu politiku i legitimnost srpskih državnih i nacionalnih interesa, Vučić, kako se nadaju, nagovestio dolazak nekog boljeg sveta, u kojem će mali imati istinsko pravo na svoj glas i biti zaštićeni od samovolje velikih. 

Tanjug/Sava Radovanović
Goran Rakić

 

Kako se ističe, mnogi neće biti srećni zbog toga što je "u hramu međunarodnog prava podsetio da je nad Srbijom 1999. godine izvršeno nasilje" i upozorio na "teror koji se danas vrši nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji", ali, dodaje se, za istoriju mora da ostane sačuvano da je Srbija svom snagom bila na strani prava i protiv nasilja.

- Nadamo se, uprkos svakodnevnim pritisima, napadima i hapšenjima koje sprovode ekstremisti iz Prištine, da će vizija politički i ekonomski razvijenog Zapadnog Balkana, kao regiona mira i saradnje, biti snažnija od budućnosti sukoba i beznađa koju nam namenjuje Aljbin Kurti. Uvereni smo da će naš predsednik Aleksandar Vučić u UN nastaviti da čini sve što je u savremenim geopolitičkim okolnostima moguće kako bi sprečio Kurtija u namerama da protera Srbe sa Kosova i Metohije i ponovo razbukti požar sukoba u našem regionu - poručili su iz Srpske liste.

Naglasili su da srpski narod na Kosovu i Metohiji i danas "potvrđuje podršku svom predsedniku Aleksandru Vučiću, uveren da će se do poslednjeg atoma snage boriti da razum, mir i pravo prevladaju nad mržnjom i nasiljem".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike