Sve snažnije duvaju vetrovi slobode: Nova moćna poruka predsednika Vučića iz Njujorka!

20.09.2023

20:14

0

Autor: N.P.

Trideset godina srpski narod trpi najgore licemerje, pritiske i napade, samo zato što je želeo da sačuva svoju zemlju i ognjišta svojih pradedova, naveo je predsednik Srbije

Sve snažnije duvaju vetrovi slobode: Nova moćna poruka predsednika Vučića iz Njujorka!
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom se oglasio iz Njujorka i poslao moćnu poruku građanima naše zemlje.

- Trideset godina srpski narod trpi najgore licemerje, pritiske i napade, samo zato što je želeo da sačuva svoju zemlju i ognjišta svojih pradedova. U tih trideset godina uzimali su nam sve, od ljudi, do teritorije. I za sve to što su nam činili, uvek su krivili nas. Danas je situacija za našu zemlju jednako teška kao što je bila i pre petnaest ili dvadeset godina. Ipak, po prvi put, i ovde u UN sve snažnije duvaju vetrovi slobode. Mi, Srbi i gradjani Srbije, vazduh slobode udišemo punim plućima i čuvaćemo svoju zemlju. Nema predaje - napisao je Vučić na svom profilu na Instagramu.

Podsetimo, predsednik je u uključenju iz Njujorka govorio o situaciji na Kosovu i Metohiji gde su uhapšena trojica Srba, a tim potezom Kurti nastavio da sprovodi svoj teror i pretnje koje je izneo i u Briselu kada je rekao da će "Srbi patiti i platiti".

Ovim povodom Vučić je rekao da će tražiti da se održi hitna sednica Saveta bezbednosti UN.

- Sagledavamo sve mogućnosti, svakako ćemo tražiti, videćemo koji će dan biti sednica, pa čak i da neće da nam dozvole, neko mora da nam objasni, jer smo siti te dvostrane krivice. Očigledno je ko je ovde kriv, jasno je to i onima koji podržavaju takvo ponašanje Kurtija, više ne mogu da se kriju iza toga. Razgovarao sam i sa Vučevićem i Mojsilovićem - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike