Sastanak ministra Vučevića sa novoimenovanom ambasadorkom Norveške

19.09.2023

14:32

0

Tokom današnjeg sastanka, ministar Vučević je izrazio zadovoljstvo povodom predstojeće uzvratne posete ministra odbrane Kraljevine Norveške Bjorna Arilda Grama Republici Srbiji

Sastanak ministra Vučevića sa novoimenovanom ambasadorkom Norveške
Copyright Instagram printscreen/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kraljevine Norveške u Beogradu Kristin Melsom. 

Ministar Vučević, na početku sastanka, poželeo je dobrodošlicu ambasadorki i izrazio uverenje da će se izgradnja dobrih i prijateljskih odnosa dve zemlje nastaviti, a da će se sveukupna bilateralna saradnja Srbije i Norveške unaprediti. 

On je naglasio da je spoljnopolitički prioritet Srbije članstvo u Evropskoj uniji, a strateško opredeljenje vojna neutralnost, koja ne predstavlja prepreku za saradnju i ostvarenje dobrih odnosa sa svim zainteresovanim stranama.

 

 

Tokom današnjeg sastanka, ministar Vučević je izrazio zadovoljstvo povodom predstojeće uzvratne posete ministra odbrane Kraljevine Norveške Bjorna Arilda Grama Republici Srbiji i dodao da je ova poseta podstrek unapređenju saradnje dve države u oblasti odbrane. Ovaj susret, kako je istakao ministar odbrane, biće prilika za razmenu mišljenja o političko-bezbednosnoj situaciji u regionu i svetu, kao i za razmatranje modaliteta saradnje u oblasti odbrane. 

Tokom današnjeg susreta, ambasadorka Melsom zahvalila je ministru Vučeviću na prijemu i istakla da će na novoj dužnosti dati svoj doprinos unapređenju saradnje Norveške i Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike