Petar Petković se vanredno obratio javnosti: Dobili smo nalog od predsednika Vučića da tražimo hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN!

20.09.2023

16:09

0

Autor: N.P.

Čak trojica Srba uhapšena su danas na KiM

Petar Petković se vanredno obratio javnosti: Dobili smo nalog od predsednika Vučića da tražimo hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN!
Copyright Tanjug printscreen

Čak trojica Srba uhapšena su danas na KiM. Prvo je u prepodnevnim časovima u Severnoj Mitrovici uhapšen I.E, a u Zvečanu D.M, koji je bivši pripadnik Kosovske policije. Z. K. uhapšen je danas u Prilužju, a nakon hapšenja Kosovska policija sprovela ga je u Prištinu.

Petar Petković, direktor Kancelarije na Kim, obratio se javnosti.

- Očigledno je Kurti krenuo u realizaciju pretnji posle Brisela, kada je rekao da će "Srbi da plate" - počeo je Petković.

- U Zvečanu je policija blokirala ceo Zvečan, pa onda uhapsila oca troje dece, domaćina i odvela ga u pravcu Prištine. Uhapsili su i trećeg Srbina, čoveka koji ima 73 godine. Njega su bukvalno oteli. U tome su učestvovali i radnici prištinske Elektrodistribucije. Pozvonili su mi, on im je otvorio da navodno provere brojilo. I u tom trenutku kada je izašao, došao je džip civilnih tablica i trojica policajca su ga bukvalno ugarala i odvela u pravcu Prištine.

Tanjug printscreen
 

- Kako se osećaju ti Srbi  na KiM kada vide ogroman broj policijskih snaga koji sa dugim cevima i sa pratećom opremom hapse Srbe. Neka nam kažu sa zapada da li oni mogu da obuzdaju Aljbina Kurtija ili ne mogu. Da znamo već. Neko daje Kurtiju dozvolu za šikaniranje, a ko su ti, vrlo brzo će se saznati, a o tome će vrlo brzo govoriti i predsednik Vučić u svom obraćanju na Generalnoj  skupštini UN.

Petković je dodao da se danas više puta čuo sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Ja sam se nekoliko puta danas čuo sa predsednikom Vučićem i on će razgovarati sa svima danas tamo o ovome, a mi smo dobili dozvolu da pokrenemo hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN. Pitanje je dana kada ćemo uputiti zahtev i kada će ta sednica biti održana - rekao je Petković.

On je objasnio da ne zna šta sve možemo da očekujemo od Kurtija.

- Ne znam šta možemo da očekujemo od njega. Mi ćemo se boriti za bezbednost Srba na KiM i nastavićemo to da radimo. A ako ovi sa zapada ne mogu da obuzdaju Kurtija, videćemo već šta ćemo raditi - dodao j direktor Kancelarije za KiM.

BONUS VIDEO: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike