Nastavlja se borba za srpski narod: Vučić objavio moćnu fotografiju iz Njujorka (FOTO)

19.09.2023

15:14

0

Aleksandar Vučić sa najvećim svetskim liderima

Nastavlja se borba za srpski narod: Vučić objavio moćnu fotografiju iz Njujorka (FOTO)
Aleksandar Vučić - Copyright AP Photo/Jason DeCrow

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Sjedinjenim Američkim Državama do 22. septembra, gde će učestvovati na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Vučić se sada oglasio na svom Instagram profilu objavivši fotografiju sa zasedanja Generalne skupštine gde će nastaviti lavovsku borbu za KiM i srpski narod.

Instagram printscreen/buducnostsrbijeav
 

Tokom boravka u Njujorku, predsednik Vučić sastaće se sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guteresom, predsednikom Švajcarske Konfederacije Alanom Berseom, predsednikom Republike Koreje Jun Sok Jolom, predsednikom Republike Surinam Čandrikapersadom Santohijem, potpredsednikom Evropske komisije Marošem Ševčovičem, kao i mnogobrojnim zvaničnicima zemalja učesnica na zasedanju Generalne skupštine.

Programom učešća predsednika Vučića planiran je i odvojen susret sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom, kao i neformalni ručak za lidere Zapadnog Balkana na poziv visokog predstavnika Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednika Evropske komisije Žozepa Borelja.

Podsetimo, predsednik Vučić je sinoć prisustvovao prijemu koji je za učesnike Generalne skupštine priredio kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc, a povodom povodom 50. godišnjice članstva Nemačke u Ujedinjenim nacijama. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike