Milićević u Frankfurtu otvorio humanitarni turnir "Trojka iz bloka"

16.09.2023

18:00

0

Ovo je drugi put da se manifestacije "Dani kulture Srbije" organizuje u tom najvećem gradu nemačke pokrajine Hesen, u kojoj živi više od 100.000 stanovnika srpskog porekla

Milićević u Frankfurtu otvorio humanitarni turnir "Trojka iz bloka"
Copyright TANJUG/ MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Frankfurtu, tokom drugog dana manifestacije Dani kulture Srbije, Humanitarni turnir u šutiranju trojki "Trojka iz bloka", simbolično šutirajući na koš zajedno sa Generalnim konzulom Srbije u Frankfurtu Brankom Radovanovićem.

Ovo je drugi put da se manifestacije "Dani kulture Srbije" organizuje u tom najvećem gradu nemačke pokrajine Hesen, u kojoj živi više od 100.000 stanovnika srpskog porekla. Prvi put je bila organizovana 2019. godine, ali je u naredne tri godine održavanje izostalo zbog izbijanja pandemije koronavirusa. Partner ovogodišnje manifestacije je Grad Novi Sad.

TANJUG/ MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM
 

 

"Danas se nastavljaju Dani kulture. Predstavlja se Grad Novi Sad. Mislim da je to važno jer sporazum o saradnji između Hesena i Novog Sada datira od ranije. Ovo je samo nastavak realizacije tog sporazuma. On je danas na nivou kulture, juče je bio na nivou Biznis foruma gde su povezane kompanije iz Srbije sa uspešnim preduzetnicima, profesionalcima i stručnjacima komunikacionih tehnologija. Sa kompanijama iz Nemačke. Čuo sam da su tokom večeri potpisana tri ugovora", rekao je Milićević.

TANJUG/ MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM
 

 

Dodao je da je važno raditi na stvaranju uspešne saradnje Srbije i Nemačke, radi ekonomskog rasta, boljeg života naše zajednice. Zato je važno definisati konkretne akcije, a jedna od tih konkretnh akcija je ovo što danas radimo, kazao je.

TANJUG/ MINISTARSTVO ZA ODNOSE SA DIJASPOROM
 

 

"Na taj način čuvamo naš narod koji živi u dijasporu i našu zajednicu. Jer naša zajednica to očekuje od Srbije. Da joj pomognemo oko čuvanja simbola. I važno je da tu podršku manifestujemo na ovakvim manifestacijama", zaključio je Milićević.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike