Kurti nastavlja da maltretira Srbe! Mladićima iz Gračanice određen pritvor

15.09.2023

09:08

0

"Oni su ga bacili dole, na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao 'Nisam ništa kriv'"

Kurti nastavlja da maltretira Srbe! Mladićima iz Gračanice određen pritvor
Provođenje srpskog mladića u Gračanici - Copyright Foto: Printskrin/Kosovo online

Dvojicu braće, 24-godišnjeg A.M. i 19-godišnjeg M.M, pretukli su sinoć u centru Gračanice trojica pripadnika takozvane Kosovske policije.

Kako Tanjug saznaje, jedan od pretučenih se i dalje nalazi u bolnici u Gračanici. Aleksandar Vasić, jedan od očevidaca, rekao je novinarima da mladići nisu ništa uradili, osim što je jedan od njih pitao zašto je kazna za saobraćajni prekršaj napisana na albanskom jeziku.

- Onda su ga oborili dole, tri albanska policajca. Oni su ga bacili dole, na asfalt, dečko je pokušao da se odbrani i vikao 'Nisam ništa kriv'. Stvarno ništa nije rekao, samo je njegov brat rekao zašto ste pisali kaznu na albanskom, ništa drugo - ispričao je Vasić.

Tokom noći, ispred zgrade policijske stanice, okupio se veliki broj meštana, u znak protesta, zahtevajući objašnjenje od strane rukovodilica policijske stanice. Na protestu, koji je trajao do pred zoru, bila je i gradonačelnica Gračanice, prof. dr Ljiljana Šubarić, koja je obavestila meštane da je jedan od mladića prebačen u bolnicu.

Mladićima iz Gračanice određen pritvor

Dvojici srpskih mladića određen je pritvor od 48 sati, a njima se na teret stavljaju dva krivična dela - napad na službeno lice i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti.

Srpski mladići se trenutno nalaze u bolnici u Gračanici, s obzirom da su povređeni tokom privođenja od strane kosovske policije, piše Kosovo onlajn.

- Prilikom privođenja i prekomerne upotrebe sile od strane policije, jedan od mladića je povređen i zatražio je lekarsku pomoć. Mladić se i dalje nalazi u bolnici i pod observacijom je lekara i sve dok ne dobijemo izveštaj lekara ne možemo da znamo u kakvom je stanju - rekla je ona.

Prema njenim rečima, narod je uznemiren, a od policije nije stigao nikakav odgovor.

- Što se tiče izveštaja policije nismo dobili nikakav izveštaj, jer lokalna policija nije dala nikakvo saopštenje, čeka se odgovor regionalne istražne policije koja je preuzela slučaj. Zbog ovog događaja, narod je vidno uznemiren - rekla je Šubarić i obećala da će ostati sa građanima dokle god to bude bilo potrebno.

Tokom noći u policijsku stanicu je stigla tužiteljka iz Prištine, koja je od mladića koji se nalazio u policijskoj stanici uzela izjavu, te je on zbog problema sa krvnim pritiskom odveden na lekarski pregled u bolnicu. Potom će, kako je advokat potvrdio porodici i okupljenima, biti pušten kući.

Mladići su prebijeni u samom centru Gračanice, na očigled slučanih prolaznika, samo zato što su zatražili da se policijska kazna za saobraćajni prekršaj napiše na srpskom jeziku. Na to je jedan od policajaca uzvratio: "Znaš li ti gde živiš?" i počeo da ih udara, nakon čega su mu se u prebijanju pridružila još dvojica kolega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike