Četiri ključne poruke predsednika Vučića iz Brisela! (VIDEO)

14.09.2023

18:30

0

Vučić je istakao da je Srbija odgovoran partner Međunarodnoj zajednici.

Četiri ključne poruke predsednika Vučića iz Brisela! (VIDEO)
Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti danas iz Brisela, a iz govora predsednika mogu se izvući četiri ključne poruke.

Kurti odbio kompromisni predlog

- Imali smo razgovore i mislim da su oni neuspešno završeni. I mi i Albanci imamo svoje predloge. Na kraju mi smo kao Srbija prihvatili kompromisni predlog EU, a Kurti nije želeo da prihvati i sastanak  je okončan - rekao je predsednik.

Izbegavanje formirnja ZSO

Predsednik VUčić je govvorio i o odbijanju formiranja ZSO.

- Kurti izbegava da formira Zajednicu srpskih opština, i to je suština svega, to je jasno. Srbija ne beži od svojih obaveza. Očigledno je da nije lako vreme pred nama.

 

 

Srbija poudan partner Međunarodnoj zajednici

Vučić je istakao da je Srbija odgovoran partner.

- Srbija se trudila i bila veoma konstruktivna, ozbiljan i odgovoran aprtner Međunarodnoj zajednici. Videćemo kako će stvari teći ubuduće.

Najveći interes - mir!

- Ja računam da je mir u najboljem i najvećem interesu i Srba i Albanaca, i verujem da je to nešto sa čim ne sme niko od nas da se igra. Tako da nadam se da ćemo u budućnosti moći da pronađemo neka rešenja jer ovako idemo ne samo u ćorsokak, već u nešto što je nepoznato. A kada idete u nešto nepoznato, onda, nažalost, nikada niste sigurni gde će da završi. A naš najveći interes, i jednog i drugog naroda, mora da bude očuvanje mira.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike