Opozicija je neozbiljna i neodgovorna: Održaćemo izbore na način koji neće ugroziti stabilnost Srbije

13.09.2023

15:23

0

SNS se nikada ne libi da na izborima pita građane šta misle o politici koju ta stranka vodi i da li su zadovoljni njihovim radom i rezultatima

Opozicija je neozbiljna i neodgovorna: Održaćemo izbore na način koji neće ugroziti stabilnost Srbije
Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Vlada Republike Srbje/Peđa Vučković

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je važno da se parlamentarni izbori održe na način koji neće ugroziti stabilnost Srbije.

- To je podvukao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. A odluka će se doneti nakon njegovih sutrašnjih razgovora (u Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine) i nakon njegovog učešća na skupštini UN - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara o ceni parlamentarnih izbora.

Ona je, prilikom otvaranja fabrike Hisense u Valjevu, napomenula da ne zna koliko koštaju vanredni izbori, ali da oni za nju nikada nisu pitanje novca, jer su najsvetija i najveća demokratska vrednost i načelo.

Tanjug/Rade Prelić
 

 

- Srpska napredna Stranka nikada nije bežala od izbora. Često su nas kritikovali da smo uvek spremni na izbore i da uvek idemo na vanredne parlamentarne izbore - rekla je Brnabić.

Dodala je da se SNS nikada ne libi da na izborima pita građane šta misle o politici koju ta stranka vodi i da li su zadovoljni njihovim radom i rezultatima.

- Na žalost, imamo čitavu opoziciju koja je neozbiljna i neodgovorna. I leva i desna, koja ima samo jedan te isti cilj - kako se domoći vlasti - ocenila je Brnabić.

Ocenila je da opozicija može da sarađuje zajedno ukoliko formira većinu, ma koliko se međusobno svađali.

- Dakle glasate za jedne, glasate automatski i za druge. Glasate za leve, glasali ste i za desne. Glasate za Dveri, Zavetnike i Miloša Jovanovića - glasali ste za Ne davimo Beograd, Đilasa, Mariniku, Ćutu, Zelenoviča, Aleksića, Jeremića i sve ostale koliko ih ima na gomili - rekla je Brnabić.

Navela je da opozicija mesecima unazad nije bila samo protiv izbora, već, kako je rekla, "otvoreno pretila građanskom neposlušnošću" ukoliko Vučić raspiše izbore.

- Odjednom kažu: ukoliko ne raspišete izbore sve isto ćemo uraditi. Blokiraćemo institucije, biće građanske neposlušnosti, imaćete građane na ulicama, videćete vi - rekla je Brnabić.

Premijerka je i postavila pitanje koje su se to okolnosti promenile pa je sada opozicija promenila mišljenje o izborima.

- Niko od građana Srbije nije video da su se promenile okolnosti. Promenile su se samo okolnosti kod njih. Dakle, treba da objasne koje su se okolnosti kod njih promenili - rekla je Brnabić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike