Predsednik Vučić primio zlatne basketaše: Donesite zlato sa OI, dobićete po 200.000 evra

13.09.2023

14:41

0

Autor: 24sedam

"Ponosan sam na vas i kao predsednik i kao običan građanin"

Predsednik Vučić primio zlatne basketaše: Donesite zlato sa OI, dobićete po 200.000 evra
Vučić i Majstorović - Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas basket reprezentaciju Srbije, koja je na nedavnom Evropskom prvenstvu osvojila zlatnu medalju.

Oni su u utorak uveče izašli na čuveni balkon i pozdravili brojne okupljene građane u društvu sa košarkašima i Novakom Đokovićem.

Predsednik je rekao da je ponosan na celu ekipu na čelu sa selektorom Markom Žderom.

- Stvarno sam ponosan na ove momke i gospodina Ždera i kao predsednik i kao običan građanin, jer su ovi ljudi naučili da donose medalje sa svakog takmičenja i uglavnom su te medalje zlatne i oni su nesrećni kada nije zlato. To je sada Olimpijski sport. Mi se nadamo zlato iz Pariza, velika obaveza za njih. Ogromno hvala stručno štabu i ljudima koji rade sa njima, i Savezu i Danilovići i Gajiću - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da je, nažalost, gledao samo polufinale sa Letonijom, ali da će svakako vratiti da pogleda utakmicu sa Litvanijom.

- Imali smo razgovor pre nego što smo ušli ovde. Rekao sam im da očekujemo zlatne medalje iz Pariza i da ih očekuju nagrade za svakog od njih od 200.000 evra. Srećan sam što ih imamo. Ovako domira severni deo Srbije, iz Mačve, najveći deo njih je iz Vojvodine. Želim da im se zahvalim, a ono što je do nas uradićemo. Ja prosto ne verujem da njima ne može da se desi kiks - rekao je predsednik i pohvalio basketaše na odigranoj utakmici sa Letonijom.

Predsednik je nastavio:

- Na njima je da radom i ljubavlju prema sportu i Srbiji još jednom nas obraduju. Ja verujem da kod njih nema kiksa. Gledao sam utakmicu protiv Letonije, jeste to 21:18, ali se znalo da će da pobede. Sve su držali pod kontrolom. Hvala i vašoj porodici što je istrpela sve napore. Srbija vam želi mnogo uspeha i mnogo sjajnih medalja i Srbija je ponosna na vas. Živela Srbija - kazao je predsednik.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović zahvalio je predsedniku na pomoći države i još jednom pohvalio naše zlatne momke, a nakon njega se novinarima obratio i Dejan Majstorović kapiten tima:

- Hvala predsedniku Vučiću što je izdvojio vremena da nas ugosti i hvala na podršci koja nam puno znači. Takođe hvala savezu, Daniloviću i Boliću , na podršci i pomoći. Čast je za sve nas koji igramo za Srbiju, sa ponosom nosimo taj dres i nadamo se da sve ljude u Srbiji činimo ponosnim. Trudićemo se da predstavljamo Srbiju na najbolji način. Nadam se da ćemo se videti ovde posle Olimpijskih igara.

Majstorović je uručio poklon predsedniku – loptu sa potpisima ekipe.

- Hvala. Gledao sam posle Olimpijade kako je Majstorović bio dočekan kući i hvala vam na trudu. Ovo je za mene divan poklon. Nadam se da ću dobiti poklon i nakon ovih Olimpijskih igara - rekao je predsednik.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike