Kurti morao da popusti: Odložena odluka o iseljavanju službenika iz srpskih institucija

08.09.2023

19:37

0

U zvaničnom saopštenju piše da je rok za iseljavanje odložen do prijema izveštaja od opštinskog inspektorata

Kurti morao da popusti: Odložena odluka o iseljavanju službenika iz srpskih institucija
Kosovska Mitrovica - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Samozvani gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić odložio je odluku o prinudnom iseljavanju službenika četiri srpske institucije u Bošnjačkoj Mahali.

U zvaničnom saopštenju piše da je rok za iseljavanje odložen do prijema izveštaja od opštinskog inspektorata.

- Opštinska inspekcija je dužna da utvrdi okolnosti i razloge korišćenja predmetnog objekta koji se prikupljaju obilaskom terena i komunikacijom sa svim stranama. Opštinski inspektorat je dužan da izveštaj iz tačke 1 ovog člana donese u roku od 15 dana, nakon njegovog prihvatanja i ocene nalaza, ovo rešenje se sprovodi u postupku izvršenja, ako su stranke odbile dobrovoljno oslobađanje objekta - navodi se u odluci, koja stupa na snagu danom potpisivanja, odnosno danas.

Foto: Kosovo online
 

Podsetimo, krajem prošlog meseca, policija i opštinski inspektori prvi put su ušli u zgradu u Bošnjačkoj mahali u kojoj su smešteni službenici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Direkcije PIO fonda, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni radi.

Zaposlenima u institucijama Srbije ostavili su rok od tri dana da napuste svoje kancelarije, ali je prinudno iseljavanje odloženo do 8. septembra.

Juče su u Bošnjačkoj mahali bila upaljena sva svetla, jer su zaposleni odlučili da ostanu u službenim prostorijama i nakon radnog vremena i u istim prenoće.

Radnici ne nameravaju da napuste kancelarije u kojima rade preko deset godina, a u pitanju je 40 ljudi koji su u službi hiljadama Srba kako na severu, tako i na jugu Kosmeta.

Bonus video:

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike