Predsednik Vučić o mogućem izlasku na birališta: Evo kada će pasti odluka!

08.09.2023

13:28

0

Autor: 24sedam

Postoji raspoloženje da se izađe u susret zahtevima opozicije

Predsednik Vučić o mogućem izlasku na birališta: Evo kada će pasti odluka!
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da u vladajućoj koaliciji postoji raspoloženje da se izađe u susret zahtevima opozicije za održavanjem izbora i da će razgovori o tome početi nakon sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine u Briselu 14. septembra i Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 19. do 26. septembra.

Najavio je da će nakon toga biti održani sastanci prvo sa predstavnicima stranaka na vlasti, koje će zamoliti da se razmotre, kako je rekao, svi zahtevi i pretnje bivšeg režima.

- Posle tih razgovora, pošto je tu važna i uloga predsednika Republike, jer je Ustavom slučajno propisano da predsednik Republike na obrazložen predlog vlade raspisuje izbore, u skladu s Ustavom ću doneti odluku - poručio je Vučić.

Ocenio je da je to važno za demokratiju u Srbiji.

- Važno je da pokažemo da smo spremni da poštujemo volju bivšeg režima, mislim da je to jedna izvanredna poruka i našem stanovništvu da kod nas prava manjina i njihovi zahtevi moraju da se poštuju i da je to izuzetna stvar za budućnost Srbije - rekao je Vučić.

Dodao je da se nada da će se tako ponašati i pripadnici bivšeg režima ako dođu na vlast.

- Kada ubedljivo pobede, a oni su ubeđeni u pobedu,ali ćemo videti ko će da pobedi, videćemo da li će oni omogućavati nekom drugom kada oni to budu zahtevali i tražili - naveo je predsednik.

Vučić je čestitao poslanicima Skupštine Srbije što su usvojili veoma važne zakone, posebno onaj koji omogućava lečenje dece i što su izdržali, kako je rekao, sav neprimereni teror u Skupštini i uradili nešto dobro za građane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike