Snažna poruka premijerke uprkos divljanju opozicije: Je l' smo uspeli da se izborimo za penzionere, majke, decu, poljoprivrednike? Jesmo!

05.09.2023

13:36

0

Autor: 24sedam

Na kraju je zaključila: "Idemo dalje, živela Srbija!"

Snažna poruka premijerke uprkos divljanju opozicije: Je l' smo uspeli da se izborimo za penzionere, majke, decu, poljoprivrednike? Jesmo!
Copyright RTS 2 printscreen

Skupština Srbije uspela je danas da završi sednicu, uprkos pokušaju opozicije da blokira pretres u načelu važnih zakona i rebalansa budžeta.

Uprkos skandaloznom ponašanju opozicionih poslanika, parlament je obavio svoj deo posla, a premijerka je poslala snažnu poruku na kraju. 

-Samo još jednom da zaključim, poštovani građani i građanke, dragi narode, poštovani poslanici. Bila sam uverena, nisam imala sumnju da ćemo se izboriti. Idemo na rebalans budžeta. Biće od 1. oktobra dodatno povećanje penzija od 5,5 odsto, isplatićemo obećano povećanje plata od 5,5 odsto u javnoj upravi, u obrazovanju, medicinskim sestrama i negovateljicama, isplatićemo do kraja septembra 10.000 dinara svakom detetu do 16 godina koje se prijavi za pomoć, rekla je premijerka.

Ona je saopštila i lepu vest da se do sada prijavilo 947.000 dece.

-Svi oni dobiće pomoć jer smo mi istrajali, jer smo se mi izborili, jer se nismo povukli. Zahvaljujući rebalansu dupliraćemo subvencije za poljoprivrednike i to smo svi zajedno, svi mi zajedno uradili, to je jaka Srbija, kada se svi građani bore svaki dan da smo jači. Budžet za poljoprivredu je istorijski. Izborili smo se za dodatnih 3,9 milijardi dinara za lečenje dece sa retkim bolestima i borićemo se da bude još više u 2024, nastavljamo hrabro i dodatnih 23 milijardi dinara za kapitalne investicije, krećemo u izgradnju obilaznice oko Kragujevca. Idemo dalje, borimo se, rekla je premijerka, a onda se obratila opoziciji: Je l' ste uspeli da blokirate rad skupštine? Niste i nećete uspeti!

Dok je premijerka govorila, kao i tokom cele sednice, opozicija je skandirala i zviždala pištaljkama.

Na kraju je zaključila: "Idemo dalje, živela Srbija!", nakon čega je sednica parlamenta za danas okončana uprkos pokušaju opozicije da je blokira.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike