Predsednik Vučić na braniku odbrane nezavisne i suverene politike: Danas važni sastanci, Srbija mora da bude samostalna!

30.08.2023

09:18

0

Šef države danas ima dva izuzetno važna sastanka

Predsednik Vučić na braniku odbrane nezavisne i suverene politike: Danas važni sastanci, Srbija mora da bude samostalna!
Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas će se sastati sa američkim kongresmenom Majklom Tarnerom i specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

Susret sa Tarnerom planiran je za 10 časova, dok se dva sata kasnije očekuje sastanak sa Lajčakom.

Predsednik Vučić se juče, prilikom dolaska u Velike Radince, osvrnuo i na današnje sastanke.

On je rekao da bi mnogi želeli da Srbija ne vodi svoju politiku, a da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti mora da obavi prljavi posao pre nego što se zakaže  termin za sastanak u Briselu.

 

 

Postoje mnogi i u našoj zemlji koji bi po svaku cenu i na svaki način želeli da Srbija ne vodi svoju politiku. Mi moramo da nastavimo da budemo samostalni u donošenju naših odluka. Ponudili su mi jedan datum da idem u Brisel, ali je Aljbin Kurti imao „pametnija posla“ jer on kupuje vreme. On mora da obavi prljavi posao pre nego što se zakaže drugi termin. A mi moramo da vodimo računa i da nam deca u Velikim Radincima budu zadovoljna, a deca na Kosovu i Metohiji bezbedna! – poručio je Vučić.

Podsetimo, predsednik Srbije juče je imao posetu Petrovcu na Mlavi gde je obišao završne radove na mostu preko Mlave. 

Kasnije u toku dana, Vučić je posetio Velike Radince gde su ga građani dočekali posebnim transparentom specijalno pravljenim za njega.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike