Đurđev: Vučić se ne odriče Rusije jer brani interese Srbije!

28.08.2023

11:59

0

Sastanak je dokaz da su lažne patriote i opozicionari u Srbiji još jednom bezočno i podmuklo lagali kada su govorili da je Vučićev susret sa Zelenskim u Atini značio da Srbija okreće leđa Rusiji

Đurđev: Vučić se ne odriče Rusije jer brani interese Srbije!
Aleksandar Đurđev - Copyright Printscreen/YouTube/Srpska liga

- Još jedan u nizu sastanaka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim ambasadorom u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom, na kome je potvrđeno da Srbija i Rusija nastavljaju da održavaju skladne međusobne odnose, dokaz je da Srbija, uprkos ogromnim pritiscima sa zapada, nastavlja da odlučno i hrabro korača putem slobodarske i nezavisne spoljne politike,  izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev

On je pohvalio predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako je istakao, požrtvovane i nepokolebljive politike koju vodi u cilju zaštite naših vitalnih državnih i nacionalnih interesa, napomenuvši da je pomenuti sastanak dokaz da su lažne patriote i opozicionari u Srbiji još jednom bezočno i podmuklo lagali kada su govorili da je Vučićev susret sa Zelenskim u Atini značio da Srbija okreće leđa Vladimiru Putinu i Rusiji. 

- Predsednik Vučić dobro zna šta za Srbiju znače prijateljski i partnerski odnosi sa Rusijom, da oni znače podršku u vezi Kosmeta u Savetu bezbednosti UN, da znače ruske energente po najjeftinijoj ceni, da znače rusku podršku za očuvanje Republike Srpske. Iz ovih globalnih geopolitičkih previranja srpsko-ruski odnosi izaći će snažniji nego ikad, jer Rusija ne zaboravlja one koji je se nisu odrekli ni u najtežim vremenima - zaključio je Đurđev.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Kako je predsednik naveo uz fotografiju susreta sa ambasadorom, bio je to konstruktivan sastanak o svim aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima. 

Instagram/buducnostsrbijeav
 

 

-Diskutovali smo, takođe, o širokom spektru bilateralnih tema i potvrdili našu nameru da nastavimo da održavamo skladne odnose sa Ruskom Federacijom, poručio je predsednik Srbije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike