Ćutina i Manojlovićeva mentorka traži priznavanje Kosova od Ukrajine! Viola u delirijumu: Vučić hteo da izvrši pritisak na Zelenskog!

22.08.2023

15:14

0

Prema rečima Gončarenka, Zelenski ne bi trebalo da kompromituje principe Ukrajine

Ćutina i Manojlovićeva mentorka traži priznavanje Kosova od Ukrajine! Viola u delirijumu: Vučić hteo da izvrši pritisak na Zelenskog!
Copyright Instagram printscreen/ buducnostsrbije

Ukrajinski poslanik Oleksij Gončarenko, koji je inače snažan zagovornik nezavisnosti tzv. Kosova, reagovao je danas posle sastanka predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Atini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je imao sastanak od pola sata sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, a jedna od tema razgovora bila je i situacija na KiM.

Instagram printscreen/ buducnostsrbije
 

Nakon sastanka dvojice predsednika, Vučić je na konferenciji za medije istakao da je njegov utisak da Ukrajina neće imati nikakvu promenu stava u odnosu na nezavisnost Kosova.

- Objasnio sam mu situaciju oko Kosova. Mislim da neće biti promene u stavu Ukrajine po pitanju našeg teritorijalnog integriteta. Podržali smo Ukrajinu na njenom evropskom putu - rekao je Vučić. 

Međutim, prema rečima poslanika Gončarenka, Zelenski ne bi trebalo da kompromituje principe Ukrajine i treba da prizna nezavisnost Kosova, pošto je, prema njegovim rečima, Srbija saveznik Rusije.

 

 

- Nećemo moći da privučemo Srbiju na svoju stranu. I to ne zato što smo jako loši, već zato što stanovništvo Srbije u neverovatnoj većini podržava Rusiju. Da se ​​onda nađemo? Da, naravno. Da li treba da kompromitujemo naše principe? Ne. Ukrajina mora da prizna nezavisnost Kosova - napisao je Gončarenko na svom nalogu. 

Sa njegovom izjavom sloila se i glavna lobistkinja za nezavisno Kosovo i glavna mentorka Save Manojlovića i Aleksandra Jovanovića Ćute Viola fon Kramon.

 

 

Ona je stavila do znanja da smatra da je sastanak Vučića i Zelenskog zasnovan na činjenici da je srpski predsednik želeo da ubedi ukrajinskog šefa države da ne prizna nezavisnost tzv. Kosova.

- Veoma je verovatno da je Vučić pristao da se sastane sa Zelenskim kako bi izvršio pritisak na Ukrajinu da ne prizna Kosovo. Nadam se da Zelenski razume kakav politički rizik može doneti takav sporazum. Nezavisnost i stabilnost Kosova su takođe u interesu Ukrajine - napisala je Fon Kramon.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike