Predsedniku Vučiću uručen orden Eparhije budimske u Mađarskoj: Ulagaćemo i dalje u svetinje, nadam se da ću opravdati priznanje (FOTO/VIDEO)

19.08.2023

16:18

0

Vučić će se sastati i sa premijerom i predsednicom Mađarske, kao i sa turskim predsednikom

Predsedniku Vučiću uručen orden Eparhije budimske u Mađarskoj: Ulagaćemo i dalje u svetinje, nadam se da ću opravdati priznanje (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Mađarskoj tokom koje će prisustvovati ceremonijama obeležavanja Dana državnosti Mađarske i otvaranja Svetskog prvenstva u atletici – Budimpešta 2023.

Predsednik je posetio Preobraženjsku crkvu SPC u Sentandreji, nakon čega mu je uručen i orden.

 

 

- Počastvovan sam ordenom, obavljali smo posao koliko smo mogli i pomagali crkvu, ne samo ovde nego i širom Srbije i RS, ponosan sam šta smo sve uradili za Hram Svetog Save. Hoću da vam kažem veliko hvala što ste uvek uz svoj narod i državu Srbiju i nisu za nas ovo laka vremena. Kad drugi ratuju, mi moramo da imamo vodeću ulogu. Mi se trudimo da budemo ti koji neće gubiti decu. Želimo mir u Ukrajini što je moguće pre i nadam se da ćemo to i da dočekamo. Suočavamo se sa brojnim problemima sa KIM, žele da proteraju naš narod, vezali su nam ruke a i tako vezanih ruku koliko god je moguće uspevamo da sačuvamo i narod i svetinje, rekao je Vučić tokom svog obraćanja.

 

 

- Sa episkopom budimskim g. Lukijanom danas u Sentandreji, mestu koje odiše posebnom duhovnošću dok svedoči o istoriji našeg naroda i njegovom naseljavanju u ovim pitomim predelima Mađarske i njihovom opstanku od 17. veka do danas - napisao je Vučić i dodao:

 

 

- Mnoge stranice istorije ispisane su od tada, ali ove koje stvaramo danas sa našim prijateljima Mađarima, predstavljaju putokaz za budućnost naših odnosa, čvrstog partnerstva i poverenja koje smo zajedno izgradili na dobrobit svih naših građana.

Bonus video

TANJUG

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike